fbpx
Cum combini culorile în living. Soluții pentru pereți, dacă mobila este în nuanțe neutre
DE INSPIRAȚIE, DECOREAZĂ CU STIL, DECOREAZĂ CU XTDECO

Cum combini culorile în living. Soluții pentru pereți, dacă mobila este în nuanțe neutre

Mobila de living în nuanțe neutre este alegerea pe care o fac cei mai mulți dintre noi atunci când se ajunge la capitolul „amenajare” sau „reamenajare”. Și până la urmă este decizia cea mai bună din mai multe considerente: mobila în culori neutre poate fi integrată în orice decor, „asortată” cu o paletă variată de culori pe care le vrei în living, astfel că vei putea să rămâi cu ea în casă mulți ani și va rămâne mereu la modă, iar bugetul tău este în siguranță.

Însă un living decorat în totalitate în nuanțe neutre va părea tern și plictisitor, motiv pentru care ar fi ideal să introduci în „peisaj” culori pe care să le combini în așa fel încât să creezi un decor elegant și aerisit în cea mai vizibilă încăpere a casei.

În continuare îți vom da câteva sugestii în ceea ce privește amenajarea unui living în care ai deja o mobilă în nuanțe neutre, pământii, îți vom spune ce culori se potrivesc, cum să le combini, ce trucuri de design poți să aplici pentru a obține un decor special și în trend.

Culorile anului 2020 în decorațiuni interioare

Evident, atunci când ești în situația de a reamenaja, vrei să fii în ton cu ultimele trenduri, iar asta începe cu includerea în design a culorilor „care se poartă” la un moment dat. Dacă ești în lipsă de inspirație sau îți este greu să iei o decizie, noi îți spunem care sunt culorile momentului în materie de design interior. 

Pentru 2020, Institutul Pantone, autoritatea internațională de standardizare a culorilor, a desemnat albastrul (classic blue) culoarea anului. Vestea bună este că albastrul se încadrează frumos în orice încăpere, chiar și în una cu mobilier în nuanțe neutre. Poți crea un perete accent în living de această culoare sau să alegi o canapea albastră, dar și accesorii sau elemente de decor, cum ar fi un covor sau un tablou. 

Însă albastrul este una din opțiuni, pentru că specialiștii în design interior au desemnat drept „câștigătoare” în 2020 și alte culori, astfel că oricine, indiferent de preferințe, poate fi în pas cu moda. Astfel, galbenul, portocaliul, nuanțele de roz și mov, dar și verdele mentă sunt culori utilizate acum în amenajări interioare.

Pentru livingul tău cu mobilier neutru îți recomandăm să alegi culori mai vizibile. Galbenul, spre exemplu, va completa destul de bine decorul, însă camera nu va ieși cu nimic în evidență. 

Cum alegi culoarea pereților în living dacă vrei mobilier în nuanțe neutre, de bej, crem sau maro

Așa cum spuneam și la început, dacă ai sau vrei să cumperi pentru living mobilier în nuanțe neutre de bej, crem sau maro, ai făcut o alegere foarte bună, pentru că îți deschizi foarte mult opțiunile de decor. În ceea ce privește culoarea pereților, variantele sunt multiple. Poți alege aproape orice culoare din cele care se poartă în 2020, însă, este posibil ca preferințele tale să fie altele și atunci ai nevoie și de alte sugestii. 

Nuanțele deschise de albastru se potrivesc de minune cu mobilierul în nuanțe neutre. Iar imaginea alăturată, în care pereții sunt amenajați cu un tapet albastru, iar în cameră se afla o măsuță de cafea de culoarea lemnului, este un exemplu cât se poate de bun în acest sens.

Perete cu tapet albastru in fata caruia de afla un fotoliu albastru deschis si o masa de cafea de culoarea lemnului cu o vaza si floare albastra
Tapet lavabil Blend, cu nuanțe deschise de albastru, ideal pentru amenajarea unui living în pas cu trendurile

Pereții care includ rozul completează foarte frumos decorul într-un living cu mobilier în nuanțe de pământ.

Perete cu tapet cu benzi albe si roz intr-un living cu masa si scaune, trei tablouri, lumanari si o vasa cu floare pe masa
Tapel William, din colecția XT Deco, cu benzi verticale albe și roz, pentru un living modern

Însă mobilierul în culori neutre se potrivește de minune și cu clasicul gri, o culoare la care designerii apelează frecvent, indiferent de trenduri, tocmai pentru că este foarte versatilă și merge în tot felul de combinații.

Perete cu tapet alb cu gri in fata caruia se afla o bancheta din lemn cu perna decorativa, floarea si o cana
Tapet lavabil Dromstingen, în care este combinat albul cu diverse tonuri de gri, care completează ideal decorul într-un living cu mobilier în nuanțe neutre

Combinații de culori și pereți accent într-un living cu mobilă în nuanțe pământii

Un living cu mobilier în nuanțe neutre, pământii, poate fi „adus la viață” fie prin folosirea unui tapet care să includă culori, așa cum ai văzut mai sus, însă, dacă preferi pereți uni, albi sau bej, poți crea un perete accent, în culori mai tari sau cu texturi deosebite. Partea bună la acest artificiu de design este că îți lasă libertatea să alegi cam orice – ideea de bază este să realizezi un contrast, care să îți pună în valoare încăperea.

Un perete accent poate fi obținut prin utilizarea fototapetului sau a panourilor decorative. Dacă preferi un aspect unitar al încăperii, poți utiliza panourile decorative din lemn, care să păstreze aceeași linie cromatică pe care o ai la mobilier. Textura, însă, va fi diferită, iar aceste panouri au modele cu adevărat speciale, așa cum se vede în imaginea alăturată, unde avem panouri din lemn de stejar.

Perete cu panouri decorative din lemn de stejar intr-un living cu masa si scaune si rafturi din lemn cu flori decorative
Panouri decorative din lemn de stejar Brick Elegance, ideale pentru un perete accent în orice living

Albul merge de minune într-un living cu mobilă în nuanțe neutre, cu condiția să nu exagerezi – prea mult alb poate crea o senzație de rece și neprimitor. Însă, dacă ai deja în cameră tapet care introduce culoare, poți crea un perete accent din panouri decorative 3D, albe. Efectul va fi spectaculos.

Perete cu profile decorative 3D albe langa o comoda din lemn cu lumanari, avs cu planta decorative si ornament din piatra
Panouri decorative 3D Ventura, perfecte pentru un singur perete  accent sau pentru a acoperi o suprafață mai mare în living

Dacă îți dorești ceva cu adevărat spectaculos, alege un fototapet. Pentru un perete accent dintr-un living cu mobilă în nuanțe pământii poți să utilizezi cam orice culoare – trebuie doar să alegi ceva care este pe gustul tău. 

Perete cu fototapet cu flori colorate, in fata caruia se afla un scaun si o masa cu obiecte decorative
Fototapet Perennials Evening, care combină mai multe culori în imprimeuri florale spectaculoase

Mobila în culori neutre nu va ieși niciodată din trend. 4 idei de piese de mobilier care vor arăta spectaculos în livingul tău

Dacă ai ales pentru living mobilă în nuanțe neutre ai siguranța că aceasta va fi mereu la modă, iar acesta este un aspect foarte important în economia casei tale.

În continuare îți vom prezenta câteva piese care se vor încadra perfect într-un living modern. 

Biblioteca Kelvin poate fi încadrată în orice parte a livingului datorită dimensiunilor. Mobilierul mare este depășit, iar piesele mici pot fi amplasate acolo unde simți nevoia, fără a strica echilibrul încăperii.

Biblioteca cu carti si obiecte decorative intr-un living cu canapea si o planta
Bibliotecă Kelvin, din pal melaminat, simplă, care poate fi instalată și în colțul livingului

O comodă va fi extrem de utilă într-un living, pentru că îți va oferi spațiu de depozitate pentru obiecte pe care vrei să le ascunzi sau chiar haine. Comoda Planet are 5 sertare și oferă un spațiu generos.

Comoda cu 5 sertare pe care se afla un ceas si un obiect decorativ care reprezinta un caine, intr-un living cu fotoliu
Comodă Planet, cu 5 sertare, care oferă un spațiu generos de depozitare pentru haine sau alte obiecte

Într-un living trebuie neapărat să ai o comodă TV. Alege una care să îți ofere și loc de depozitare.

Comoda pe care se afla un televizor si obiecte decorative
Comodă TV Tilsim, cu trei sertare, din pal melaminat și picioare metalice

Evident, măsuța de cafea este o piesă esențială într-un living. Masa Geise are un design simplu, care se va potrivi în orice living, indiferent de stilul de design ales.

Masa de cafea pe care se afla carti si un obiect decorativ, intr-un living cu canapea si comoda
Măsuță de cafea Geise, din sticlă și metal, disponibile la XT Deco în diverse combinații de culori

Concluzia este că un mobilier în nuanțe neutre este cea mai bună alegere pe care poți să o faci. În primul rând îți oferă posibilitatea să alegi pentru decor o gamă variată de culori,iar apoi ai siguranța că va fi mereu la modă.

Foto: XT Deco, Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *