fbpx
living decorat in culorile primaverii
CULORILE DE LA INTERIOR, DE INSPIRAȚIE, DECOREAZĂ CU STIL, DECOREAZĂ CU XTDECO

Idei de amenajare a livingului în culori de primăvară

Primăvara este anotimpul pe care îl iubim cei mai mulți dintre noi pentru că îl asociem cu revenirea la viață, după o perioadă lungă de „amorțeală”. Primăvara înseamnă și o explozie de culoare care ne încântă privirea și sufletul și care am vrea să ne însoțească în permanență. Din acest motiv, o idee foarte bună ar fi să își amenajezi o parte a locuinței în culori de primăvară, iar livingul este încăperea care se pretează cel mai bine la o transformare rapidă, fără prea multe bătăi de cap.

În acest articol îți vom spune ce modificări pot fi făcute în sufrageria ta în așa fel încât să îți aduci primăvara în casă, ce poți face cu pereții, podelele și ce accesorii și elemente de mobilier să alegi pentru a-ți înveseli livingul.

Care sunt culorile de primăvară

Înainte de orice, este necesară o trecere în revistă a culorilor de primăvară care sunt potrivite cu amenajarea unui living. Dacă te bate gândul să faci o transformare în spiritul acestui anotimp, ești pe punctul de a lua o decizie foarte bună, care te va alinia și trendului actual, pentru că multe din culorile anului în materie de design interior caracterizează primăvara.

Galbenul, spre exemplu, nuanța dominantă a anului, plin de lumină și viață, este o culoare de primăvară. Are și o anumită distincție și eleganță, astfel încât este cât de poate de potrivit pentru un living.

Nuanțele de verde crud sunt asociate cel mai mult cu primăvara și, de asemenea, sunt culori în trend și foarte potrivite pentru amenajarea unui living. Verdele este foarte versatil, astfel încât îi poți găsi „locul” pe pereții din sufragerie, podea, accesorii sau mobilier. În plus, poate completa armonios foarte multe culori, astfel încât te poate ajuta să transformi total încăperea fără să faci prea multe modificări.

Culorile pastel – roz, bej, portocaliu, albastru deschis, turcoaz, mov – sunt, de asemenea, specifice primăverii și vor arăta frumos în camera de zi. 

Amenajarea livingului în culori de primăvară. Cum combini tonurile

Evident, pentru a-ți amenaja livingul în culori de primăvară trebuie să te limitezi la o parte din nuanțele amintite mai sus, altfel riști să „încarci” prea mult încăperea și să-ți transmită agitație. În cele ce urmează îți vom da câteva sugestii legate de felul în care poți să combini tonurile, cum poți amenaja pereții și podelele și ce accesorii și mobile să alegi pentru a aduce aerul de primăvară în casa ta.

Pereți

Culorile de primăvară pot fi introduse cel mai facil în camera de zi prin intermediul pereților pe care îi poți schimba foarte repede dacă alegi să folosești tapet sau fototapet. Aceste două materiale au revenit puternic în trenduri în ultimii ani și noi ți le recomandăm cu căldură pentru că se aplică foarte ușor – o poți face chiar și tu, fără să apelezi la un specialist și fără să faci mizerie.

Există două variante de transformare a pereților din living. Fie aplici peste tot un tapet în culorile de primăvara care îți plac, fie creezi un perete accent cu ajutorul unui fototapet și îi păstrezi pe ceilalți așa cum sunt.

Un tapet cu modele inspirate de natură, așa cum este cel alăturat, în care predomină verdele și albul, va crea atmosfera dorită în living. 

Perete cu tapet Rosseau Trestintas, alb cu trestii verzi, intr-o incapere cu vas decorativ alb cu o planta, coloane albe si elemente de mobilier negru si alb
Tapet Rosseau Trestintas cu ajutorul căruia vei duce primăvara în livingul tău, ideal pentru amenajările mediteraneene sau moderne

Acest tapet este potrivit pentru amenajările în stil modern și mediteraneean și va conferi sufrageriei tale un aer proaspăt, relaxant.

Pentru decorarea integrală a pereților poți să mergi și pe o variantă mai simplă, într-o culoare pastel. Tapetul din imaginea alăturată îți va da posibilitatea să dai frâu liber imaginației în ceea ce privește mobilierul și accesoriile din living, pentru că are o culoare luminoasă și discretă care va deschise încăperea.

Perete cu tapet Blend albastru deschis, intr-un living cu canapea gri, perne decorative, masa rotunda neagra cu vaza si floare, lampa si vas cu planta decorativa pe o masuta alba
Tapet Blend, într-o nuanță deschisă de albastru, care va lumina orice living și va conferi un aer proaspăt, ca de primăvară

Fie că folosești modele abstracte sau inspirate de natură, fototapetul are poate cel mai mare impact atunci când vrei să introduci culorile de primăvară în living. Amenajează un singur perete cu un fototapet viu colorat, care să completeze linia cromatică a celorlalți pereți, iar aspectul încăperii se va transforma dramatic.

Cu acest fototapet în care au fost utilizate mai multe nuanțe vii, o încăpere banală va fi transformată într-un spațiu cu personalitate.

Perete cu fototapet Beans, cu forme abstracte in culori variate, intr-o incapere cu doua scaune negre
Fototapet Beans, viu colorat, care va readuce la viață chiar și o încăpere sobră și ternă

Iar acest fototapet floral, delicat și diafan, va conferi oricărui spațiu un aer elegant și rafinat.

Fototapet Mandevilla, cu floare in nunate estompate de roz si verde, intr-o incapere cu fotoliu crem, covor gri, lampa si o masa cu carti
Fototapet Mandevilla, floral, în tonuri estompate de roz și verde, pe un fundal alb, ce va aduce o atingere artistică și modernă livingului

Podele

În privința podelelor îți spunem că cel mai potrivit material de amenajare în ton cu primăvara este parchetul. Alege unul în tonuri cât mai deschise, care să dea senzația unui spațiu cât mai mare și mai luminos.

Folosește covoare de dimensiuni reduse, în una din nuanțele folosite deja pe perete sau la accesorii. Dacă podeaua din încăpere este frumoasă și bine întreținută, poți oricând să renunți la covoare.

Mobilă

Într-un living în culori de primăvară mobilierul trebuie să fie cât mai suplu și mai discret, elementul central fiind canapeaua. Culorile închise sunt alese cel mai frecvent pentru sufragerii din rațiuni practice, însă poți oricând să confecționezi o husă în culori mai vesele, alese dintre cele pe care le dorești în livingul cu aer de primăvară. Husa se spală, așa că poți să renunți la griji.

Mobilierul alb sau în culori pastel este ideal pentru amenajarea despre care vorbim acum. Noi preferăm, însă, prima variantă, mai versatilă, pentru că îți permite să amenajezi în rest în orice nuanță.

Cum spuneam, elementele de mobilier suple, de mici dimensiuni, se potrivesc mai bine într-un living aerisit, în culori de primăvară. O bibliotecă cu design foarte simplu și modern, este foarte practică pentru că poate ocupa un spațiu mic care rămâne, de regulă, neutilizat. Comoda pentru televizor, nelipsită dintr-un living, trebuie să păstreze aceeași linie. Decorul poate fi completat cu o măsuță de cafea în același stil.

Optând pentru mobilier alb, opțiunile în ceea ce privește culorile folosite pentru amenajarea livingului sunt practic nelimitate.

Accesorii

Accesoriile și elementele de decor sunt „tușa finală” într-un living amenajat în culori de primăvară. Am vorbit deja despre covoarele care trebuie să „împrumute” una din nuanțele folosite în amenajare, la fel trebuie să se întâmple și cu corpurile de iluminat.

Noi îți recomandăm să utilizezi, ca element principal, o lampa suspendată din sticlă. Modelul Ritz, de exemplu, este disponibil la XT Deco într-o gamă variată de culori, potrivite cu orice linie cromatică aleasă în camera ta de zi.

Lampa suspendata Ritz din sticla de culoare verde intr-o incapere cu scara interioară si planta decorativă
Lampă suspendată Ritz, din sticlă de culoare verde, disponibilă la XT Deco într-o gamă variată de culori

Decorul într-un living în culori de primăvară poate fi completat cu tablouri ample, abstracte sau cu peisaje, pline de culoare. De asemenea, plantele decorative vor înviora și mai mult atmosfera în încăpere.

Sperăm că ideile noastre te vor inspira și te vor ajuta să își reamenajezi sufrageria în culori de primăvară.

Foto: XT Deco, Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *