fbpx
REFERINȚE DE STIL

Stilul Art Nouveau în Designul Interior – Actual în 2023?

Art Nouveau a fost o mișcare ce a luat cu asalt artele decorative și arhitectura în secolele 19 și 20. Aceasta a generat rapid entuziaști din întreaga Europă și nu numai, pentru că a prins într-o mare varietate de stiluri și, prin urmare, este cunoscut sub diverse nume, cum ar fi Stilul Glasgow sau în lumea vorbitoare de limbă germană, Jugendstil.

Stilul Art Nouveau a avut ca scop modernizarea creativă a spațiilor, căutând să iasă de sub influența stilurilor istorice eclectice care erau populare la vremea respectivă. Artiștii s-au inspirat din forme organice și geometrice, evoluând către un design elegant, unitar cu forme naturale și contururi unghiulare. Stilul a ieșit din moda perioadei după ce s-a lansat Art Deco în anii 1920, urmând să renască în anii 60. Acum, Art Nouveau este văzut ca un predecesor important al modernismului care a revoluționat modul în care ne decorăm locuințele.

Așadar, Art Nouveau a reprezentat o tranziție in materie de design interior și percepție, de la epoca victoriană la modernism. Elementele de design ale Art Nouveau includ:

  • Lemn masiv, atât colorat, cât și lăcuit, acoperit de cele mai multe ori cu un covor cu motiv oriental
  • Vitraliile sunt un element definitoriu pentru a crea o atmosferă Art Nouveau
  • Culorile sunt o alegere personală, atât timp cât se păstrează nuanțele de verde, salvie, maro, liliac
  • Aspectul general și mobilierul includ modele stilizate de flori, frunze, muguri și rădăcini, ca în imaginile de mai jos
Sursă img: essenziale-hd.com
Sursă img: Pinterest
dormitor in stilul art nouveauSursă img: Pinterest

Se spune că Art Nouveau este stilul modern al secolului 20, primul care a încetat să se mai uite în trecut pentru a se inspira. Designerii acestui stil s-au orientat către natură pentru a-și lua doza de creativitate și s-au conectat la un tipar nou de gândire pe care îl puteți vedea reflectat în această mișcare inovatoare. Dacă vă place să citiți articole despre arta amenajărilor interioare și sunteți curioși să descoperiți și alte stiluri, noi am scris și despre stilul loft, stilul marocan, minimalist și cel retro.

Acum că vă simțiți motivați să vă asumați stiluri noi pentru casa voastră și să-i împrospătați atmosfera, orientați-vă privirea către magazinul nostru online XT Deco, unde găsiți colecții generoase de tapet și fototapet. Acestea sunt așezate pe stiluri pentru a vă fi mai ușor să identificați ce vă atrage mai mult. Lăsați-ne și un comentariu dacă v-a plăcut aceasta incursiune în stilul Art Nouveau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *