DESPRE AMENAJĂRI

Tapet vs. vopsea lavabilă: avantaje şi dezavantaje

O încăpere îşi poate schimba într-un mod unic look-ul şi atmosfera în momentul în care schimbi culorile sau stilul de amenajare. Pot exista diferenţe între felul în care arată aceeaşi cameră ai cărei pereţi sunt amenajaţi fie cu vopsea lavabilă, fie cu tapet. În cazul în care doreşti să faci o schimbare în locuinţa ta şi nu ştii ce să alegi între cele două soluţii de amenajare, ţi-am pregătit o listă cu cele mai importante avantaje şi dezavantaje ale acestora.

Pregătirea suprafeţelor

În momentul în care te-ai hotărât că doreşti o schimbare în locuinţa ta, trebuie să iei în considerare timpul de pregătire a suprafeţei pereţilor. Îndepărtarea tapetului existent poate constitui o adevărată provocare, fiind o activitate care necesită de multe ori răbdare şi energie, dar şi câteva substanţe şi unelte speciale.

În plus, trebuie să iei în considerare faptul că poţi produce diferite daune pereţilor. Aplicarea vopselei lavabile este mult mai simplă şi nu necesită atât de mult efort ca în cazul tapetului. De cele mai multe ori se realizează mici reparaţii ale imperfecţiunilor, se dă cu amorsă şi apoi se aplică vopseaua lavabilă.

Criterii de selecţie şi durabilitate

Dacă luăm în calcul aceste două elemente, atât tapetul, cât şi vopseaua lavabilă au aceleaşi avantaje: oferă o paletă variată de modele şi culori dintre care poţi alege, dar au şi o durabilitate bună, ce variază în funcţie de mai mulţi factori. Tapetul este foarte durabil şi de o calitate bună, fiind afectat doar de umezeală. Există multe tipuri de vopsea cu o durabilitate mare, însă vopseaua de pe pereţi poate fi stricată mult mai uşor, comparativ cu tapetul.

Alege tapetul vopsibil

O combinaţie dintre cele două poate fi soluţia cea mai bună, transpusă în tapet vopsibil. Acesta uneşte durabilitatea tapetului cu preţul redus al vopselei, totul într-un look neconvenţional, perfect pentru orice stil de amenajare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *