Postere și Tablouri create de Alexandra Papadimouli

Născută și crescută în Atena, Alexandra Papadimouli a avut întotdeauna o afecțiune specială pentru cultura greacă. În special insulele Egee, unde Papadimouli își petrece majoritatea verilor, având ca a doua casă insula Tinos.

"Este marea cu culorile și stările ei mereu schimbătoare, stâncile aspre și mândru înălțate și arhitectura locală înțeleaptă," spune ea și continuă: "Mă plimb prin satele insulei pentru a descoperi forme și elemente, făcând multiple fotografii și schițe a ceea ce găsesc interesant."

Formele arhitecturale ale insulei și elementele naturale devin inspirația pentru lucrările sale de artă în care traduce atmosfera grecească într-un cadru minimalist și curat. Estetica minimală este de asemenea prezentă în alegerea ei de culori în mare parte neutre. Cu toate acestea, culorile mai îndrăznețe și-au găsit recent locul în lucrările sale de artă: "Deși prefer nuanțele subtile, mă simt atrasă recent de unele culori cu adevărat intense."

Deși Alexandra își petrece mult timp pe Tinos, casa ei este încă în Atena. "Este un oraș cu multe clădiri înalte, zgomot și trafic, dar și casa Acropolei, ceruri limpezi și soare strălucitor," spune ea despre orașul ei natal.

Alexandra a lucrat mai mulți ani în design grafic, dar acum câțiva ani - când a vizitat pentru prima dată Tinos - a fost întâmpinată de noi curente creative, care au condus-o să-și urmeze actuala ocupație ca artist și designer de interior. "De când lucrez pe cont propriu, am colaborat cu arhitecți și decoratorii din întreaga lume, iar a vedea arta mea pe noi pereți a fost cea mai mare bucurie a mea."