Postere și Tablouri create de Aliya Abs

Emoțiile sunt centrale în picturile naive ale Aliyei Abs, care evoluează organic și adesea suferă multiple ajustări înainte de a fi complete.

Aliya Abs este originară din Harkov, Ucraina, dar numește orașul german München ca fiind casa sa din 2010. Talentul său artistic a fost evident de la o vârstă fragedă, influențat în parte de familia sa creativă. Absolventă a Academiei Naționale de Arte din Lviv, Aliya a explorat o gamă largă de stiluri și tehnici artistice de-a lungul carierei sale, dar astăzi se concentrează în principal pe desene realiste care apelează la o expresie simplificată, aproape naivă.

Pictând nu doar ceea ce vede, dar și ceea ce simte, lucrările sale de natură statică prezintă motive recurente, cum ar fi aranjamentele de masă, figurile și portretele, toate infuzate cu o explorare profundă a emoțiilor: „Sentimentele au fost întotdeauna importante pentru mine. Când vreau să le pun pe pânză, îmi place să folosesc figuri și oameni,” explică ea.

Renunțând la schițele inițiale, ea pictează direct pe pânză, stratificând și rafinând motivele cu vopsele acrilice și creioane pastel uleioase pe măsură ce progresează. Unele lucrări prind viață rapid, în timp ce altele necesită mai mult timp și reflecție, evoluând adesea prin schimbări de lumină și dispoziție.

Căutând momente de respiro din viața cotidiană, mișcări de artă modernă, muzică și călătorii pentru inspirație, precum și lumea inocentă a copiilor ei, culoarea este centrală în lucrările Aliyei. Tușe dinamice și porțiuni liniștite de culoare - gândiți-vă la tonuri pământii înviorate de nuanțe strălucitoare - scufundă privitorul în lumea ei modernă a culorii.