Postere și Tablouri create de Anne Nowak

Estetica artistei daneze Anne Nowak reflectă o fascinație pentru emisfera exterioară: ea creează opere magnetice care invită privitorul într-o călătorie mistică spre ceea ce se află dincolo de orizont.

Fascinația ei pentru ciclurile naturale și spațiul cosmic a început în copilărie, când a crescut pe insula daneză Bornholm. "Am crescut având natura aproape. Înotam și săream de pe stânci și alergam prin pădure. Este un loc de unde încă trag multă inspirație", spune ea. Astăzi, Anne locuiește și lucrează în principal în Copenhaga, dar recunoaște că îi lipsește acea apropiere de natură. "De aceea am și un atelier în pădure, puțin în afara Copenhagăi, unde-mi petrec timpul citind și schițând."

Inspiratia este ceva ce apare organic, iar apoi, în cuvintele ei, devine obsedantă. "Intra in corpul meu și mănânc, dorm, gândesc și lucrez cu asta. Și apoi voi testa în diferite materiale până simt că am descoperit ceva care poate dezvălui povestea."

Anne lucrează cu o multitudine de materiale diferite: de la textile și hârtie la tipar silk și vopsea spray. Și lucrările sale sunt întotdeauna pline de o explorare a culorii: "Este foarte natural pentru mine să lucrez cu culori. Ele apar în visele mele și le iau din natură și viața de zi cu zi. Le colectez în memoria mea și apoi le folosesc în munca mea", spune ea și continuă: "În munca mea, culorile poartă un înțeles semnificativ pentru ceea ce vreau să explic și să arăt."

Cu un simț de urgență de a explora cum să aducă în vedere ceea ce este invizibil și inaccesibil și o mare apetit pentru viață, scopul Annei este: "Să cuceresc lumea cu munca mea, într-o zi."