Postere și Tablouri create de Ellie Evelyn Orrell

Găsirea bucuriei în simplitate este firul roșu care străbate creațiile artistei Ellie Evelyn Orrell. "Lucrările mele își propun întotdeauna să dezlege momentele cotidiene într-un limbaj simplificat al desenului", spune ea și descrie motivele sale ca scene familiare care ar putea trece cu ușurință neobservate.

Ellie folosește adesea materiale pe care le colectează din ziare, meniuri, pliante și afișe pentru a crea colaje intuitive. Acest lucru o determină să renunțe la un anumit grad de control și în schimb permite culorilor și formelor lucrării să fie ghidate de material.

"Cred că în acest mod se creează o conexiune specială între lucrare și locul de unde am colectat materialul", spune Ellie și continuă: "Reproducerea artistică Ramen Shop a fost realizată în timpul unei călătorii la Copenhaga, folosind materiale colectate în oraș și desene dintr-un magazin de ramen (tăieței japonezi) în care niște prieteni buni m-au dus."

În special, tema alimentelor și a scenelor din bucătărie sunt motive care revin în lucrările lui Ellie: de la mesele dezordonate de mic dejun la vizitele în restaurante. "Fac multe lucrări stând la masa de bucătărie și mereu m-am simțit profund inspirată de bucuria liniștită a împărtășirii meselor sau a cafelelor cu prietenii."