Postere și Tablouri create de Emma Lawrenson

Emma Lawrenson este o artistă britanică specializată în gravură. Locuiește și lucrează în studioul ei de la fermă din zona rurală a Yorkshire-ului. După ce a studiat pentru master în gravură la Royal College of Art din Londra, viața lui Emma a fost modelată de creația artistică.

"Mă străduiesc să creez ceva frumos și subtil în lucrările mele, și mereu am fost atrasă de lucrurile care transmit o atmosferă liniștită."

Tehnicile și calitățile formale ale gravurii au fascinat-o întotdeauna pe Emma, iar lucrările ei arată o implicare profundă în proces, unde pasiunea ei pentru mestesug este evidentă.

"Procesul de serigrafie și timpul necesar pentru a construi o imagine finală sunt elementele care dau frumusețe unei lucrări, fiind o parte fundamentală a sufletului acesteia. Deși lucrările mele pot părea 'proiectate', ele sunt adesea create mai degrabă intuitiv și organic. Este o modalitate plăcută de a lucra, capturând un moment, o senzație pe care o am în acel moment și mergând cu ea."

Lucrările lui Emma se dezvoltă în cele din urmă prin intuiție, stilul ei este minimalist și liniștit, iar ea este pasionată de culoare, pe care o ia întotdeauna în considerare cu mare atenție. Îi place mersul pe jos, fotografia și călătoriile. Orice, de la cea mai mică formă, umbră, model, textură sau culoare, poate să declanșeze o idee.

"Mă inspiră plimbările în natură. Formele, contururile și culorile peisajului fac parte din viața mea de zi cu zi, și fac un efort să absorb cât mai mult posibil oriunde mă aflu. Încerc să privesc dincolo de evidențe și să observ forme, modele și culori neobișnuite."