Postere și Tablouri create de Iga Kosicka

Lucrările Igei Kosicka, istoric de artă și ilustrator polonez, sunt o explozie de culori curioase, obiecte familiare și cadre cotidiene. „Experiența mea în istoria artei este foarte evidentă în munca mea, deoarece mă refer adesea la compozițiile și temele clasice”, spune ea, referindu-se la abordarea sa a naturilor moarte și motivelor florale.

Iga surprinde momente din viața sa de zi cu zi fie prin realizarea unei fotografii rapide, fie prin scrierea unei note despre situație, descriind sentimentele în care este absorbită în acel moment. „Uneori este un sentiment sau pot fi obiecte așezate aleatoriu care emană un sentiment de confort prin combinația formelor și culorilor.” Mai târziu, ea ia aceste instantanee ale realității și le transferă pe hârtie, adăugând propria sa viziune asupra paletei de culori: „De obicei mă țin de paleta rece, pastel, dar simt nevoia de a adăuga pete de culoare mai intense precum roșu, ultramarin sau portocaliu pentru a implica privitorul.”

Lucrările sale sunt o mărturie a atenției sale pentru detalii și a obiceiului său de a observa lucrurile și oamenii din jurul ei. În cuvintele ei, este o parte a romantismului vieții de zi cu zi.