Postere și Tablouri create de Julia Hallström Hjort

„Am visat întotdeauna să trăiesc într-o casă veche undeva aproape de natură, unde să am suficient spațiu pentru un studio de artă și o grădină mare”, spune artista suedeză Julia Hallström Hjort, și continuă cu un râs ușor: „Apoi aș umple casa cu obiecte vechi de colecție și antichități, și aș avea un pisoi și un câine.”

În prezent, Julia locuiește în partea de sud a Suediei, în orașul Malmö, și se bucură de o viață simplă. A fost pictoriță timp de mai mulți ani, dar de fapt a început studiind medicina și psihologia. „Cu toate acestea, sufar de dureri cronice și am fost nevoită să renunț la studii. În schimb, m-am orientat spre pictură. A fost o mare parte a reabilitării mele.”

Lucrările lui Julia au toate o atmosferă de liniște: forme moi, organice, culori subtile și finețea texturilor domină practica sa artistică. Folosește în principal acrilice și uleiuri, dar explorează și creioanele colorate.

„Am descoperit că îmi place să pictez cu mai multe culori decât în trecut. Tot ce făceam era foarte subtil în nuanțe de bej, alb și albastru”, spune ea. „Acum mă joc cu culori mai luminoase și mă bucur de procesul de a incorpora nuanțe pe care obișnuiam să le evit.”