Postere și Tablouri create de Kate Friend

Kate Friend este o fotografă britanică. După câțiva ani petrecuți în Asia, locuiește și lucrează acum în Londra. A început să creeze artă atunci când și-a dat seama că o va duce în locuri interesante.

„Îmi place să simt schimbarea constantă și mișcarea. Când încep o lucrare nouă, caut momentele și locurile din natură în care lucrurile sunt în culmea lor. Totul este ciclic, iar în aceste cicluri sunt atrasă de momentele de dinaintea unei schimbări mari: apogeul, vârful, culmea, înflorirea... momentul imediat înainte ca un vârf să se estompeze în altceva.”

Kate este cunoscută pentru fotografiile sale cu flori și peisaje marine. Stilul ei este minimalist și bine ponderat, cu o utilizare unică a culorii. Cu Portretele Botanice, fiecare floare este fotografiată într-o anumită grădină sau este cultivată de un anume grădinar. Fiecare fotografie rezultată este impregnată de o anumită atmosferă.

Ea se simte atrasă de povești despre identitate și de interpretări ale pământului, mării și plantelor. Kate este inspirată de Mișcare. Ecosisteme. Elementele naturii. Peisaje pustii. Vreme violentă.

Când i se cere să-și descrie arta în trei cuvinte, ea răspunde: minimal, îndrăzneață și rafinată.