Postere și Tablouri create de Lianca Heemro

Născută și crescută în orașul de coastă Cape Town din Africa de Sud, artistul vizual Lianca Heemro explorează construcția memoriei în lucrările sale de artă: "Sunt fascinată de modul în care noi, ca oameni, ne amintim. Noțiunea de memorie ca ceva de stocat, care implică aspecte psihologice, biologice și spirituale."

În încercarea de a povesti despre memoria, Lianca Heemro creează picturi abstracte și instalații audio-vizuale. Traduce memoria și actul de a-ți aminti în culori și forme.

Actul de a-și aminti joacă, de asemenea, un rol personal important în munca lui Lianca Heemro ca artistă. "Arta mea este un omagiu adus moștenirii mele", spune artistul. O parte din familia ei provine din North Cape, Namaqualand, care este unul dintre puținele locuri unde se vorbește limba Khoekhoegowab. Și proiectul ei cel mai recent se numește Kō Re, care se traduce aproximativ din Khoekhoegowab în „a privi”.

"Pentru mine, arta este educație. Cred că arta învață oamenii să perceapă lumea și pe ei înșiși în moduri diferite. Acesta este sensul artei. Este o practică socială."