Postere și Tablouri create de Lisa Wirenfelt

Artista suedeză Lisa Wirenfelt a început să creeze artă când locuia în New York, iar profesorul său de istorie a artei a dus-o în toate muzeele din oraș: „Când eram singură în serile acelea, totul mi-a venit natural. Găsisem o modalitate de a comunica paleta mea interioară de culori”.

Astăzi, Lisa Wirenfelt a realizat câteva expoziții în Suedia, vinde reproduceri de artă în întreaga lume, creează originale, sculpturi, ilustrații și multe altele. O privire în mintea productivă a artistei: „Sunt obsedată de artă. Pur și simplu nu pot să trăiesc fără ea”. Dar dacă ar putea folosi doar trei cuvinte pentru a-și descrie arta, acestea ar fi caldă, netedă și colorată.

Inspirația sa provine în principal din combinațiile de culori și modelele pe care le experimentează în viața de zi cu zi și în lumea călătoriilor. Cu toate acestea, întregul său portofoliu evidențiază un act de contrast: Balansând între desenul subțire cu foarte puține culori și cursele late, moi, în multe culori vii. Ea explică: „Cred că e ca și cum ai mânca wasabi între rulourile tale de sushi. Trebuie să mă curăț de culoare din când în când și apoi să revin.”

Pentru Lisa, arta este în felul ei ca un vis: „E ca și cum ai face zoom out de la tot ce am învățat despre reguli, rutine și lucruri plictisitoare. Este o capsulă de fantezie plug-and-play.”