Postere și Tablouri create de Lise Uhrskov

Inspirată de viața din jurul ei, artista și designer-ul danez Lise Uhrskov găsește inspirație chiar la ușa casei sale. Locuind în istoricul cartier Latin din centrul Copenhagăi, Lise este mereu înconjurată de clădiri colorate și oameni creativi. "Există o atmosferă plăcută și relaxată, oamenii se cunosc între ei," spune ea. "Există multe magazine vintage, iar oamenii își amestecă stilurile. Îmi place când oamenii poartă un costum elegant, dar cu pantofi îndrăzneți sau cu o pălărie mare care nu se potrivește cu restul ținutei."

Acești oameni, precum și culorile îndrăznețe, sunt tema principală în creațiile Lisei. Culorile sunt influențate de pop art, iar ea se bucură să amestece modele și personalități puternice: "Îmi place să creez oameni și personaje fericite, ciudate și puțin excentrice," spune ea. Lucrează cu zone mari de culori și forme simplificate pentru a permite cu adevărat culorilor să fie în centrul atenției. "Folosesc culorile pentru a mă juca cu adâncimea, perspectiva și iluziile vizuale și pentru a crea o senzație de mișcare și dimensiune."

Cea mai recentă lucrare a sa este o serie care încearcă să portretizeze relațiile dintre oameni și modul în care interacționăm unii cu alții. Ea explică faptul că este fascinată de experiența umană și de modul în care personalități diferite pot veni împreună.