Postere și Tablouri create de Molly Kyhl

Artista Molly Kyhl, care locuiește în Copenhaga, lucrează la granița dintre ilustrație și designul grafic. Procesul ei este jucaus, rezultând într-o expresie caracteristică ușoară și o paletă de culori vesele.

În timp ce studia la Royal College of Art din Londra, Kyhl s-a pregătit și ca decorator și pictor, restaurând clădiri istorice. A fost nevoie să folosească tehnici vechi precum marmorarea, imitarea lemnului și aurirea. Cunoștințele acestea stau încă la baza lucrărilor lui Kyhl astăzi: deși paleta ei de culori este luminoasă și jucausă, motivele mozaicului său par să se inspire din podelele din marmură din arhitectura istorică.

"Anumite culori și combinații de culori, precum și modelele, par mereu să-mi atragă atenția în viața de zi cu zi. De asemenea, îmi place să merg la biblioteci și să-mi petrec timpul rasfoind cărți la întâmplare."

De-a lungul anilor, Kyhl a lucrat ca designer grafic, ilustrator și pictor pe platourile de teatru, film și televiziune. "Îmi place să mă numesc creator de imagini, ilustrator sau designer mai degrabă decât artist", spune Kyhl. "Mă bucur foarte mult să mă scufund complet în procesul de creație."