Postere și Tablouri create de Ojuna Njama Petersen

"La fel ca mulți alții în acest moment, sunt atrasă de natură. Cred că este inevitabil să ne preocupăm de natură, întrucât aceasta trece prin schimbări atât de prevalente", spune artista multiculturală danezo-mongolă Ojuna Njama Petersen.

Ojuna a crescut în Copenhaga, dar și-a petrecut primii ani în Groenlanda, unde limba comună dintre părinții ei era ceha, deoarece s-au întâlnit la Praga. Cu toate că Ojuna a trăit cel mai mult în Danemarca, aceste amintiri timpurii din copilăria ei în Groenlanda zac adânc în interiorul ei. "Îmi amintesc razele soarelui pe zăpada albă strălucitoare. Munții fjeld, stâncile, mușchii și lichenii vesnic verzi."

Dragostea și fascinația față de natură se reflectă și în timpul liber al lui Ojuna. Ea și familia ei se bucură să-și petreacă sfârșiturile de săptămână în căsuța lor din Suedia. Merg la Helgasjön în timpul zilei să se îmbăieze și să se joace și își încheie ziua aprinzând un foc de tabără și privind apusul soarelui în spatele grajdului. "Poate chiar să am un mic moment pentru mine să citesc o carte", spune ea.