Postere și Tablouri create de Reeta Ek

Pe mica insulă Lauttasaari, chiar în afara Helsinkiului, locuiește artista finlandeză Reeta Ek. Cu o diplomă în design textil obținută la Universitatea Aalto, arta ei este caracterizată de suprafețe și modele: „Am devenit foarte interesată de tapetul și textilele vechi, în special cele cu modele repetitive. Cu toate acestea, am fost întotdeauna fascinată de procesul creativ, în special desenul”, spune Reeta. „Designul textil constă în principal în umplerea suprafețelor. Desenul mi-a oferit o modalitate de a mă elibera de regulile pe care le învățasem.”

Pe parcursul studiilor sale, s-a dedicat procesului creativ și a dezvoltat un stil de lucru unic în care a creat o intersecție între desen și prelucrarea digitală. „Utilizând diferite instrumente și tehnici, creez elemente și suprafețe în cerneală. Apoi, lucrez cu colorarea, potrivirea și ajustarea până când ating efectul pe care îl căutam.”

La desen, Reeta folosește cerneală și vopsea acrilică negre pentru a crea forme. Ea păstrează intenționat toate elementele negre, deoarece este mai ușor de scanat, dar: „Negrul îmi permite să mă concentrez pe forme și ritmuri”, adaugă ea. „Deși desenele mele sunt toate banale, culorile sunt esențiale pentru mine.”