Postere și Tablouri create de Sandra Blomen Maschinsky

Cu un stil ciudat, artista și ilustratoarea suedeză Sandra Blomén Maschinsky creează desene ale unor personaje ciudate și obiecte abstracte. Sandra are sediul în frumosul oraș portuar Göteborg, unde a crescut.

Ceea ce o inspiră nu este neapărat frumusețea vieții de zi cu zi, ci mai degrabă situațiile zilnice puțin ciudate sau pur și simplu foarte obișnuite. "Găsesc distractiv să fac ilustrații 'urâte'. Am făcut multe desene amuzante și ciudate în ultima vreme cu femei fericite și lucruri de zi cu zi", explică ea.

Un motiv și sursă generală de inspirație care revine în procesul creativ al Sandrei este reprezentat de femei și corpul lor. "Perspectiva feminină, imaginea corpului și auto-recunoașterea sunt lucruri care mă inspiră foarte mult în această primăvară", împărtășește ea.

Cu toate că stilul ei este ciudat, este și destul de minimalist în expresie. Sandra recunoaște cu râs că are o relație complicată cu culorile: "Lucrez constant la asta. Ador combinațiile frumoase de culori, dar găsesc dificil să le creez. De obicei, folosesc mereu aceeași nuanță foarte deschisă de verde ca fundal, pentru că nu mă satur niciodată de ea", spune ea. Și atunci când folosește culori în lucrările sale, le folosește întotdeauna în abundență.

Lucrările ei provin din momente instantanee de inspirație: "De obicei, nu îmi analizez prea mult operele de artă", spune Sandra și continuă: "Îmi place să creez spontan. Din când în când, schițez mai întâi, contemplu și planific în avans, dar este rar."