Postere și Tablouri create de Sofia Freixas

Minimalistă, modernă și figurativă. Așa își descrie artista argentiniană Sofia Freixas stilul artistic. Situată în agitatul oraș Buenos Aires, tânăra artistă este inspirată în special de muzică: „Atunci când creez, muzica este la fel de esențială ca și pensulele și pânzele mele. De la o linie, la o formă până la un înțeles - cred că aceasta descrie perfect procesul meu creativ.”

Pe lângă muzică, Sofia Freixas găsește inspirație atât în arta altor artiști, cât și în conexiunea cu aceștia. „Am avut oportunitatea de a cunoaște mulți artiști din întreaga lume. Cred că este cu adevărat special. Crearea artei poate fi un drum foarte singuratic și este reconfortant să întâlnești oameni care împărtășesc aceeași pasiune.”

Crescând, Sofia Freixas a petrecut mult timp cu mătușa ei, care este artistă, și a încurajat-o să își pună în valoare abilitățile sale artistice. Și astăzi, Sofia Freixas continuă să-și perfecționeze tehnicile și setul de abilități. „Tehnica mea a variat mult de-a lungul anilor, de fapt, continuă să se schimbe. Cu toate acestea, în fiecare piesă pe care o creez, caut să portretizez o anumită sensibilitate care mă definește.”

Pentru Sofia Freixas, crearea de artă este o modalitate de a rămâne conectată la ea însăși și la lumea din jurul ei: „Arta înseamnă totul pentru mine. Mă ajută să rămân ancorată.”