Postere și Tablouri create de Sofie Lind

Combinând culori blânde și motive intuitive, artista suedeză Sofia Lind a creat un univers de personaje fermecătoare.

Din atelierul său din Stockholm, Sofia lucrează în principal pe hârtie cu gouache și acuarelă. Ea explorează modul în care culorile funcționează împreună pentru a întări motivul într-un mod fie calm, fie atrăgător. "Adesea aleg o culoare care nu îmi place ca punct de plecare și o combin cu alte culori pentru a menține procesul interesant și viu."

Cu o educație în meșteșuguri și design, lucrările Sofiei sunt de asemenea îmbibate cu modele. Ea explică: "Am lucrat cu modele și design de modele pentru destul de mult timp. Procesul matematic și repetitiv din crearea de modele mi se potrivește bine și adesea încerc să integrez modele în lucrările mele."

De fapt, Sofia a început studiind ingineria, dar după ce și-a terminat examenele a știut că aceasta nu era calea profesională potrivită pentru ea. "Am început la HDK, Școala de Design și Meșteșuguri — și s-a simțit ca și cum aș fi ajuns acasă. Totul a început să se așeze la locul său, și pentru prima dată în ani de zile, simțeam că am provocările potrivite."

Chiar și acum, ca artistă consacrată, teama de a nu fi la înălțimea așteptărilor poate încă pândi în mintea Sofiei Lind.

"Fac multe schițe fără a lăsa anxietatea legată de performanță să mă împiedice. Îmi spun că voi arunca totul și nu voi arăta nimănui. Aceasta este cea mai bună modalitate pentru mine de a începe proiecte noi."

Cu toate acestea, acest lucru nu o încetinește. În schimb, Sofia se dedică complet lucrărilor sale și găsește inspirație din această forță motrice. Și asta o ajută să împingă creativitatea lucrărilor sale înainte. "Meșteșugul picturii este ceea ce mă inspiră, iar punerea lucrărilor mele în context este ceea ce le dă semnificație."

A fi în contact cu arta - fie că o creează ea însăși sau privește lucrările altora - este un mod pentru Sofia de a fi socială. Asta o ajută să câștige perspectivă și înțelegere asupra lumii din jurul ei. Când este întrebată cum preferă să-și petreacă timpul liber, ea face referire la un tablou: "Există acest tablou de Monet numit Micul Dejun în Grădină. Am aspirat întotdeauna să îmi încep duminica astfel. Cu un mic dejun minunat în grădina mea. De preferat cu familia și prietenii."