fbpx
DECOREAZĂ CU STIL

Amenajare superbă in baie, cu efort redus

Cine locuiește la bloc știe că băile din apartamente sunt destul de mici, iar când vine vorba despre decorarea unui spațiu restrâns nu te poți desfășura cum ți-ai dori. Cu toate acestea, trebuie să știi că orice încăpere poate fi transformată cu puțină imaginație, spirit practic și creativ. Iată câteva idei de amenajări într-o baie mică. 

Amenjarea într-o baie mică

O baie mică ar putea să-ți dea mari bătăi de cap atunci când te decizi să o reamenajezi însă lucrurile pot deveni foarte simple dacă știi și respecți câteva reguli esențiale de design interior. Iată câteva aspecte importante la care ar trebui să fii foarte atent. IarDdacă le respecți întocmai, restul vine de la sine.

Mobilier

Alege obiecte de mobilier de culoare deschisă, care să mărească vizual spațiul, care să dea impresia unei încăperi mai mari. Poți opta pentru alb, crem, lila, bej, ciocolatiu, maro deschis, gri deschis, pasteluri – în cazul în care te simți mai confortabil aborând un stil clasic și cuminte. Dacă alegi un stil minimalist, te poți juca liniștit cu culori strălucitoare: roșu, verde, galben solar, albastru, orange sau poți opta chiar pentru anumite jocuri și combinații contrastante. Într-o baie mică, mobila trebuie să fie cât mai simplă, cât mai practică și utilă. Cumpără corpuri de mobilier cu muchii drepte, polițe sau uși din sticlă sau accesorizate cu oglinzi. În baie ar trebui să se regăsească o mască pentru lavoar cu polițe și sertare pentru depozitare, unul sau chiar două dulapuri suspendate sau doar polițe și, dacă mai ai la dispoziție spațiu, încearcă să montezi într-un colț un corp îngust și înalt tip soldat. Aici ai putea depozita prosoapele de baie și alte obiecte sanitare. Dacă optezi pentru mobilă fabricată la comandă, încearcă să valorifici la maximum fiecare spațiu „mort” din încăpere precum colțurile băii sau anumite nișe existente. 

Accesorii

Ca și accesorii, poți opta pentru montarea pe marginea căzii a unui paravan din sticlă. În acest fel, când vei face duș, nu vei mai stropi pe jos cu apă. Acest produs ar trebui să înlocuiască vechea perdea de baie. O altă idee care te-ar ajuta să mărești vizual spațiul, dar și să aduci și un aer modern băii este aplicarea unui fototapet. Alege un model special destinat băilor, rezistent la umezeală, aburi și temperaturi mai înalte și optează pentru o printuri mici, fine, delicate, care nu încarcă și mai mult atmosfera. Poți aplica fototapetul pe toți pereții, dar ai la dispoziție și varianta creării unui perete accent. Acesta poate fi chiar peretele din fața ușii dacă avem de-a face cu o încăpere pătrată sau dreptunghiulară. Pentru un aer cu adevărat modern, ca și amenajare într-o baie mică poți încerca o combinație între plăci de faianță și tapet. Efectul va fi unul fabulos! În ceea ce privește aparatura elecrocasnică, într-o baie de mici dimensiuni nu ar trebui să montezi mașina de spălat rufe și nici uscătorul deoarece sunt greoaie, de mari dimensiuni și îți vov ocupa tot spațiul.  Nu în ultimul rând, trebuie să ne gândim și la cum amenajăm pardoseala din baie. Poți opta pentru varianta clasică a unor plăci de gresie antiderapantă sau poți monta dale speciale din PVC care imită lemnul. Atenței, însă! Culoarea acestora va trebui să fie una deschisă! 

baie decorata cu placi de faianta albe si fototapet verde si mobilat cu o cada plina cu spuma
Combinația între un fototapet în printuri delicate și plăci de faianță albe este fabuloasă

Corpuri de iluminat

În baie ar trebui să alegi corpuri de iluminat care rezistă la umezeală și temperaturi ridicate și care să degaje o lumină caldă, plăcută, confortabilă mai ales dacă baia nu are geam de aerisire pe unde ar putea pătrunde lumina naturală. În corpurile de mobilier accesorizate cu oglinzi ai putea monta câteva aplice a căror lumină să se reflecte când aprinzi becurile și să dea impresia de spațiu mai mare, iar pentru tavan s-ar potrivi o plafonieră din sticlă într-o culoare deschisă. 

Amanajarea uni băi mici de apartament nu ar trebui să fie un proiect dificil,  însă presupune respectarea cu strictețe a unor reguli de aur. Dacă procedezi întocmai, timpul alocat va fi redus, bugetul – pentru toate buzunarele, iar rezultatul – unul uluitor!

Sursa foto: Pixabay, xtdeco.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *