fbpx
Tapet Bloom, 1838 Wallcoverings, intr-un dormitor cu pat pe care se afla perne decorative colorate, doua lampi suspendate cu glob din sticla, noptiera cu vas cu flori si cana de cafea
DE INSPIRAȚIE, DECOREAZĂ CU STIL, DECOREAZĂ CU XTDECO

Amenajări interioare cu tapet. 5 modele în trend în 2023

Decorul pereților este poate cel mai important aspect al unei amenajări interioare, fie că vorbim de o casă de locuit, bar, restaurant, hotel sau orice alt spațiu comercial. Iar amenajările interioare cu tapet au revenit puternic în trend din motive evidente. Primul ar fi că aceste materiale arată foarte bine și sunt disponibile în atâtea combinații de culori și modele încât este simplu să obții un rezultat spectaculos, care să impresioneze. Apoi, modele noi, premium, sunt deosebit de rezistente în timp, se curăță foarte ușor și se montează repede, astfel că timpul necesar pentru o redecorare se va scurta simțitor.

În acest material îți vom arată cât de bine pot arăta încăperile în care pereții au fost decorați cu tapet ales cu inspirație.

Amenajări interioare cu tapet, la modă în 2023

Culoarea Very Peri a fost desemnată culoarea anului, însă, pentru amenajările interioare, designerii ne propun să ne lărgim orizonturile, să apelăm la nuanțe pline de lumină și optimism, care să ne facă interioarele mai prietenoase și mai confortabile. Pentru amenajările interioare cu tapet ne putem îndrepta atenția acum spre modele mai curajoase decât cele pe care le-am fi ales până acum, care să includă o cromatică vie și modele diverse. 

Anul 2023 este, de asemenea, anul în care ne apropiem și mai mult de natură, astfel că orice tapet cu motiv inspirat de mediul înconjurător – cum ar fi cele florale – va fi la modă

În afara nuanței care a fost desemnată culoarea anului, în 2023 se mai poartă nuanțele de verde, albastru, galben, portocaliu, chiar roșu, tonurile calde, dar și cele neutre. De asemenea, rămân în atenție clasicele alb, negru și gri.

Primul tapet pe care ți-l prezentăm este în spiritul acestui an – vesel și plin de culoare. Include multe nuanțe neutre, de pământ, dar și de verde și albastru, într-o compoziție foarte dinamică și care atrage atenția. Este un tapet de designer din colecția NLXL, de înaltă calitate, potrivit pentru amenajări interioare moderne, în orice spațiu.

Tapet designer Microscopic Slides by Mr and Mrs Vintage, MRV-10, NLXL, intr-o incapere cu lampa de podea cu baza rosie si brat verde si doua masute pe care se afla obiecte decorative
Tapet designer Microscopic Slides by Mr and Mrs Vintage, MRV-10, NLXL, pentru o amenajare interioară modernă și plină de viață

Acest tapet din colecția 1838 Wallcoverings, care include culoarea anului 2023, este sofisticat și elegant și va oferi un aer plin de rafinament oricărei încăperi. Modelul include pavilioane decorative și urne florale specifice frumoaselor grădini englezești.

Tapet Pavilion, 1838 Wallcoverings, intr-un living cu canapea mov pe care se afla perne decorative, lampa suspendata alba si vase cu plante decorative
Tapet Pavilion, 1838 Wallcoverings, pentru o amenajare elegantă și sofisticată

Un model spectaculos de tapet este și acesta, din colecția Mindthegap. Imită textura marmurei și are un aer mediteraneean, datorită nuanței încântătoare de albastru deschis. Este un tapet versatil, care poate fi utilizat în amenajări diverse.

Tapet designer Marbled, Mindthegap, intr-un living cu canapea gri deschis, perna decorativa si masa cu doua vase decorative din sticla turcoaz si lampa
Tapet designer Marbled, Mindthegap, cu aer mediteraneean, pentru amenajări interioare luminoase

Următorul exemplu poate fi inclus în categoria tapetelor albe, dar și negre – include în egală măsură ambele nonculori, care sunt echilibrate frumos cu roz prăfuit, nuanțe de maro și accente aurii. Este un tapet contemporan, cu un efect estetic extraordinar.

Tapet designer Human Nature, Mindthegap, intr-un living cu lampa suspendata aurie, fotoliu roz si comoda din lemn pe care se afla o lampa si carti
Tapet designer Human Nature, Mindthegap, pentru interioare contemporane

Tapetul Neon Kiss, cu contururi de buze pe fond galben, este perfect pentru o cameră de tineret. Este un model curajos, dar care transmite o stare pozitivă.

Tapet designer Neon Kiss, Mindthegap, intr-o incapere cu birou pe care se afla un laptop, un suport din lemn si instrumente pentru pictura, scaun din lemn, masuta cu vas cu planta decorativa in dreapta si in stanga cu rafturi cu obiecte decorative si dulap metalic
Tapet designer Neon Kiss, Mindthegap, pentru decorul într-o cameră pentru tineret

Apelează la un designer de interior!

Dacă îți dorești o amenajare cu adevărat deosebită, fie că reamenajezi o locuință sau un spațiu comercial, este ideal să colaborezi cu un designer de interior care va ști să pună în valoare ideea ta. Un designer este mereu conectat la ultimele trenduri, care sunt materialele ce se poartă și de unde să le procure. 

Prin XT Deco poți contacta designeri și arhitecți din toată țara cu care poți să lucrezi pentru orice proiect. De asemenea, prin noi îți poți procura materiale de cea mai bună calitate pentru amenajări interioare. Poți vedea aici câteva dintre proiectele realizate de colaboratorii XT Deco, cu materialele furnizate de noi.

Dacă ești din Sibiu sau din apropiere, poți comunica direct cu noi vizitându-ne pe strada Luptei, numărul 17, de luni până vineri, între orele 10:00 și 18:30. Indiferent de locația ta, ne poți contacta la adresa de e-mail info@xtdeco.ro pentru orice întrebare.

În concluzie, este ideal să recurgi la amenajări interioare cu tapet din considerente estetice și practice. Noi ți-am prezentat doar câteva modele în trendul anului 2023, însă pe XT Deco vei descoperi sute.

Foto: XT Deco

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *