fbpx
dormitor spatios decorat in nuante deschide de bej, maro si albastru, cu pat, doua noptiere, comoda, fotoliu, oglinda cu rama neagra si doua ferestre mici
Uncategorized

Ce Lustre se Poartă în Dormitor: Idei și Sfaturi

Corpurile de iluminat sunt elemente importante pentru decorul casei, cu un impact decisiv în crearea atmosferei pe care o dorim într-o încăpere. Dormitorul este locul în care căutăm starea de relaxare, astfel că este important să alegi surse de iluminat care să contribuie la confortul general al camerei. În acest material îți vom spune ce lustre se mai poartă în dormitor și ce corpuri de iluminat ți-ar mai fi utile în această cameră. Iar la final îți vom prezenta câteva modele de lustre pentru dormitor în trendul anului 2023.

Ce stiluri de lustre se poartă în dormitor în 2023

În general, designul dormitoarelor noastre este orientat către confort și simplitate, însă, pentru 2023, designerii au propus detalii mai curajoase în ceea ce privește culorile și accesoriile pentru această încăpere a casei. În același timp, tendința actuală ne îndreaptă atenția către materiale naturale sau compoziții prietenoase cu mediul. Prin urmare, stilurile de lustre de dormitor moderne sunt diverse, iar tu va trebui să acorzi atenție unui singur detaliu: să se încadreze armonios în decorul general al camerei.

În ceea ce privește alegerea becurilor, pentru dormitor cel mai bine se potrivește lumina albă caldă. De asemenea, în afara corpului de iluminat principal, amplasat pe plafon, în centrul camerei, pentru ca lumina să fie distribuită în mod egal, trebuie să te gândești și la surse suplimentare de lumină amplasate pe noptiere, care îți vor fi utile în serile în care vrei să citești înainte de culcare și la lămpi de podea, pe care să le poți muta lângă oglinda în care îți aranjezi ținuta.

Având în vedere aspectele amintite la începutul acestui capitol, stilurile de lustre potrivite pentru un dormitor în 2023 sunt vintage, clasic și modern, care se vor adapta extrem de bine indiferent de culorile și amenajările alese pentru decorul acestei camere.

Stilul vintage este caracterizat de patina de vechi pe care o au decorațiunile și utilizează multe materiale textile. Astfel, o lustră cu un abajur realizat din pânză de in și cu franjuri textile este o alegere ideală. De asemenea, lustrele din ratan, foarte versatile, se vor încadra foarte frumos într-un dormitor amenajat în concordanță cu trendului anului 2023. 

Lustrele realizate din hârtie de orez sunt, de asemenea, elemente moderne și, în același timp, ecologice, care vor spori senzația de confort în dormitor.

Deci, vintage, clasic și modern sunt trei stiluri recomandate și în ton cu tendințele actuale, dar pentru că anul 2023 este anul alegerilor curajoase în materie de design interior, orice lustră care este pe placul tău va fi potrivită pentru această începere, atâta vreme cât se încadrează armonios în decorul general. 

5 modele de lustre la modă, perfecte pentru camera de odihnă

Lustra Kyoto, de inspirație asiatică, este o versiune modernă a lămpii tradiționale din orez. Abajurul realizat din hârtie de orez, are o formă care ne amintește de o jucărie rotativă din copilărie. Această lampă cu un design foarte actual împrăștie o lumină plăcută, ideală pentru camera de odihnă.

Lampa Kyoto cu abajur din hartie de orez intr-un dormitor cu pat cu lenjerie și o palarie alba, tablou, masa cu floare decorativa si fereastra cu planta decorativa
Lustra Kyoto, de inspirație asiatică, cu abajur din hârtie de orez, care va distribui o lumină caldă și plăcută în dormitor

Lustra Frans cu un schelet metalic de culoarea alamei și franjuri textile care cad în două nivele este ideală pentru un dormitor elegant, cu accente luxoase, însă aspectul ei general conferă un aer relaxat, confortabil. Această lampă este disponibilă la XT Deco în trei versiuni de culori – alb, roz și negru – care se vor încadra perfect în orice decor.

Lustra Frans cu franjuri textile pe doua nivele, intr-un dormitor cu pat cu mai multe perne si doua tablouri
Lustră Frans, cu detalii metalice și franjuri pe două nivele, ideală pentru amenajarea unui dormitor elegant

Lustra Ray, realizată din metal, are un design foarte modern și este perfectă pentru un dormitor în 2023. Este disponibilă în mai multe culori și se va încadra perfect în orice decor. Lustra este compusă din două segmente care se pot aranja unul peste altul sau unul în interiorul celuilalt, astfel că îți dă posibilitatea să faci la un moment dat o schimbare.

Lustra Ray intr-un dormitor cu pat si perne, cu trei tablouri si o planta decorativa
Lustră Ray, cu un design foarte modern, perfectă pentru un dormitor

Aruba Nature este o lampă realizată din ratan colorat natural, cu un design care te introduce într-o atmosferă de vacanță. Este o lustră cu o eleganță simplă, care se va încadra perfect în orice dormitor, indiferent de culorile în care este amenajat. 

Lampa Aruba Nature intr-o incapere cu fereastra si planta decorativa
Lampă suspendată Aruba Nature, realizată din ratan, cu un design simplu, dar elegant, potrivită pentru dormitoarele decorate în orice stil

Plafoniera Tropez te introduce, de asemenea, într-o atmosferă de vacanță datorită formei sale ondulate care amintește de o pălărie de soare și a materialului interesant din care este realizată. Tropez este fabricată din papier-maché, adică hârtie și lipici. Hârtia este reciclată și netivită, ceea ce creează un contrast interesant. 

Lampa suspendata Tropez, intr-o camera cu un tablou alb-negru, cu chipul unei femei
Lampă suspendată Tropez, fabricată din papier-maché, ideală pentru un dormitor modern

În concluzie, lustrele pentru un dormitor în 2023 aparțin stilului care îți place și care se potrivește cu restul decorului. 

Foto: XT Deco, Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *