fbpx
bucatarie spatioasa decorata in nuante de alb cu trei lustre dispuse in linie deasupra locului de lucru
Uncategorized

Ce Lustre se Poartă În Bucătărie în 2023

Cu toții considerăm că bucătăria este una din încăperile importante ale casei, din nenumărate motive, așa că ne-o dorim frumoasă și amenajată cât mai practic, iar iluminatul este o componentă esențială a decorului în ansamblul său. Ca să o aduci în anul 2023, este necesar să vezi ce lustre se poartă în bucătărie, pe lângă celelalte update-uri pe care te gândești să le faci. 

În cele ce urmează îți vom da câteva sfaturi în acest sens; îți vom spune ce stiluri de corpuri de iluminat sunt potrivite pentru o bucătărie în anul 2023, cum să luminezi eficient această încăpere a casei, iar la final îți vom prezenta câteva modele de lustre cu care bucătăria ta va arăta și mai bine.

Ce stiluri de lustre se poartă în bucătărie în 2023

Pentru anul 2023, designerii au venit cu propuneri inedite în ceea ce privește amenajarea bucătăriei. Au introdus mai multă culoare, texturile mate în locul celor lucioase și materiale care ne îndreaptă atenția către natură: lemn, piatră, metal, textile. Corpurile de iluminat potrivite pot completa spectaculos tot acest decor.

Dacă într-un dormitor, de exemplu, problema luminii artificiale este ușor de intuit și rezolvat pentru zonele de interes, pentru că te poți folosi de lămpi de podea și pentru noptiere, într-o bucătărie situația se complică ușor, pentru că lumina principală, ambientală, s-ar putea să fie insuficientă, mai ales dacă vorbim de o încăpere cu dimensiuni generoase. 

Iată ce trebuie să faci pentru o iluminare cât mai eficientă a bucătăriei: alege o lustră pentru lumina principală, ambientală, pe care să o instalezi în mijlocul tavanului, pentru a crea un echilibru în ceea ce privește lumina în încăpere, apoi luminează spațiile de lucru, cum ar fi blatul, cu aplice de perete sau leduri. În cazul în care ai o bucătărie cu adevărat mare, împărțită în două zone, cea de gătit și cea de luat masa, tavanul poate fi împărțit în două, iar fiecare parte să aibă lustra proprie. Poți însă să alegi și o lustră cu mai multe globuri, dispuse în linie, așa cum este cea din imaginea alăturată.

Lampa de tavan Palls cu cinci globuri din sticlă transparenta de nuante diferite, deasupra unei mese cu vas cu planta decorativa si croissante
Lampă de tavan Pallas, cu cinci globuri din sticlă transparentă dispuse în linie, care oferă posibilitatea ajustării înălțimii, potrivită pentru o bucătărie mare

Folosește becuri cu lumină caldă, pentru o atmosferă cât mai primitoare. Bucătăriile de acasă îndeplinesc și un alt rol pe lângă cel principal, de pregătire a mâncării, și este important să creezi un ambient cât mai relaxant.

În privința stilurilor de lustre pentru o bucătărie în 2023, îți spunem că acestea trebuie alese și în funcție de decorul în ansamblu. Dacă ai o bucătărie foarte modernă, atunci îți recomandăm să alegi corpuri de iluminat cu aspect modern, din sticlă sau metal. Într-o bucătărie cu accente vintage sau clasice, cu mobilier din lemn masiv, se va potrivit o lustră din material textil. 

Ca linii generale, stilurile de lustre pentru o bucătărie în 2023 vor fi modern, industrial, contemporan, clasic și vintage. Sunt stiluri care utilizează sticla, metalul, lemnul și materialul textil natural. În ceea ce privește formele, acestea vor fi mai simple față de cele pe care le au corpurile de iluminat din alte încăperi ale locuinței. Culorile lor trebuie selectate în ton cu nuanțele alese pentru decorul bucătăriei.

4 modele de lustre pentru bucătărie, la modă anul acesta

În cele ce urmează îți vom prezenta patru modele de corpuri de iluminat pentru bucătărie, în ton cu trendurile actuale. Aparțin unor stiluri de design diferite, fiind potrivite pentru orice amenajare.

Lampa Ritz, cu glob din sticlă, are un design simplu și versatil, fiind potrivită cu orice stil. La XT Deco este disponibilă în mai multe culori, astfel că vei putea integra și mai bine acest corp de iluminat în decorul bucătăriei tale. 

Lampa suspendata Ritz intr-o bucatarie cu mobila gri si blat inchis la culoare, hota și masa neagra pe care se afla un vas cu flori, o lumanare și o carafa
Lampă suspendată Ritz, cu un design simplu și modern, potrivită pentru orice bucătărie, disponibilă în mai multe nuanțe

Lampa Trinidad, conică, realizată din in și cu franjuri textile, este potrivită pentru o bucătărie cu mobilier din lemn, pentru completarea unui decor în stil vintage sau clasic. Abajurul este imprimat cu motive vegetale care vor însufleți atmosfera.

Lampa Trinidad, intr-o incapere cu masa pe care se afla o sticla, vas cu fructe si cani, scaune din lemn, tablouri si comoda cu un radio vintage si obiecte decorative
Lampă Trinidad, cu abajur conic din in și franjuri textile, potrivită într- o bucătărie pentru decorul căreia s-au folosit materiale naturale

Lampa Palls cu nouă globuri din sticlă de diferite dimensiuni va da o notă elegantă și sofisticată bucătăriei. Se va încadra perfect în amenajări moderne, industriale și clasice și va distribui o lumină plăcută în toată încăperea. Este o lustră care poate completa decorul și într-un living sau chiar dormitor.

Lustra Pallas cu 9 globuri din sticla de diferite dimensiuni intr-o incapere cu trei tablouri, masa neagra pe care se afla o vaza cu flori si un obiect decorativ si scaune
Lustră Pallas cu nouă globuri din sticlă, potrivită pentru amenajări moderne

Rondo este o lustră cu șase globuri metalice, ideală pentru bucătării moderne. Lampa este disponibilă în două culori – alb și negru. Este foarte versatilă și se va încadra perfect în orice decor și orice încăpere a casei.

Lampa Rondo, intr-o incapere cu masa pe care se afla vesela, pahare, carafa, mere si planta decorativa si o vitrina cu vase decorative
Lampă suspendată Rondo, cu șase globuri metalice, disponibilă și pe negru, pentru completarea decorurilor moderne în bucătărie

În concluzie, stilurile de lustre pentru o bucătărie în 2023 sunt cele potrivite cu restul decorului. Este important de reținut că bucătăria este o încăpere care are nevoie de multă lumină, motiv pentru care este necesar să luminezi separat și spațiile de lucru.

Foto: XT Deco, Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *