fbpx
DESPRE AMENAJĂRI

Amenajarea livingului ideal

Ambientul unei locuințe depinde în mare măsură de povestea pe care o țese livingul, acesta fiind “sufletul” casei, locul cel mai animat, unde prind contur conversațiile banale, poveștile despre politică,  terapii sportive, jocuri de societate, etc.

amenajare living

Este esențial, atunci când concepem proiectul pentru casă sau pentru locuința pe care o vom procura, să desprindem idea de amenajare a unui living care să răspundă nevoii de socializare, nevoii estetice – evidențiată de formele  corpurilor ce vor ocupa spațiul, nevoii de lumină și culoare.

Un living, indiferent de mărimea lui, bine iluminat, bine aerisit, mobilerul bine ales, lucruri personalizate așezate în mod corect, textura lucrurilor sau a tapetului, asigură câmpul de lumină și plăcere al membrilor familiei sau a invitaților.

Cum te pregătești pentru amenajarea livingului

Principiul fundamental pentru a crea un living reușit constă într-un proiect de amenajare bine organizat și planificat. Deci, prioritar ar fi să începi cu o analiză a spațiului existent și ce așteptări ai de la acest spațiu.

pasi pentru amenajare living

Pentru a face o oarecare ordine în idei, să prezentăm principalele aspecte de care trebuie să ți cont atunci când îți dorești să amenajezi un living:

 • acest spațiu trebuie să fie în primul rând primitor și cald;
 • este de preferat să folosești culori deschise, de asemenea, pentru a crea un confort psihic din punct de vedere al dimensiunilor;
 • aceasta cameră de acasă trebuie să fie locul tău de refugiu după o zi intensă și să te ajute să te reîncarci fizic și moral;
 • dacă ai o pasiune pentru natură, artă, sau alte teme, le poți reflecta, fără nicio problemă cu ajutorul unui tapet, un tablou vesel, o perdea colorată, un covor pufos sau câteva pernuțe decorative.

Evaluarea corectă a spațiului în living

Funcția multiplă a livingului trebuie respectată în conformitate cu spațiul de care dispunem și de scopul propus încă de la început. 

Servirea mesei presupune așezarea unei mese extensibile, chiar rabatabilă, cu scaune comode de diferite dimensiuni și inserții. Dacă lucrezi pentru o corporație, îți place sa citești,  mai ales în orele de relaxare, trebuie să te gândești la instalarea unui fotoliu comod , care să-ți facă cat mai plăcut modul de lucru.

evaluarea livingului

Trebuie avut în vedere și faptul că musafirii vor fi diversificați social si trebuie să le creăm și lor acea oază în care să se simtă bine, sa fie degajați. O masă rotundă sau ovală le consfințește dreptul de egalitate, iar dacă scaunele sau canapelele sunt așezate față în față se va realiza un dialog perfect între gazdă și vizitatori.

După ce s-a definit corect scopul, putem trece la următorii pași – decorarea livingului, mobilierul, tapetul, structura materialelor, iluminatul, așezarea obiectelor personalizate, perdelele, draperiile, covorul, etc.

Alegerea unui stil de amenajare a livingului

Definirea stilului în care va fi amenajat livingul reprezintă o provocare majoră. În funcție de gusturi, acesta poate fi decorat fie modern, minimalist, industrial, clasic sau retro, cu accente vintage. Aceste stiluri sunt potrivite pentru orice tip de living, fie el mic sau mai mare, fie că vorbim despre un living dreptunghiular sau un living rotund.

stil de amenajare living

Stabilirea funcționalităților dorite pentru living

Stabilirea corectă a  funcționalității livingului  atrage după sine modul de vopsire sau tapetare a pereților, alegerea corectă a culorii și esenței  parchetului, alegerea adecvată a mărimii, nuanței, tipul mobilierului, alegerea mărimii, formei, culorii, texturii și imprimeurile covorului, stabilirea obiectelor de iluminat, tipul și mărimea televizorului,etc.

functionalitati living

Living pentru serile în familie

Scopul serilor în familie diferă de la caz la ca, iar livingul trebuie să cuprindă toate elementele confortabile pentru desfășurarea acestor evenimente.

living pentru serile in familie

O seară în familie nu se poate desfășura fără a servi cel puțin un ceai sau ciocolată caldă. Aceasta presupune existența unei mese, de regulă extensibilă, sau în raport de spațiu, chiar pliantă sau retractabilă pe perete.  Televizorul este elementul central, însă pentru aceste seri pot fi folosite și videoproiectoare.  

Living pentru întâlnirile cu prietenii

Prietenii  sunt cei mai apropiați de familie, așa că obiectul central al livingului ar trebui să fie masa. În jurul acesteia vor fi distribuite celelalte obiecte de mobilier și componente ale livingului pentru a conferi acea notă de armonie.

living pentru prieteni

Living cu o zonă de birou

Mărimea spațiului unui living trebuie să fie suficientă pentru a permite o bună desfășurare a activităților. De exemplu, în cazul unui birou, dimensiunea joacă un rol destul de important, iar livingul trebuie să prezinte dimensiuni mai mari pentru a oferi libertatea necesară unui spațiu intim.

Fototapet

Fototapet grădina secretă, Bali Boards

Cumpără online >>

Biroul trebuie să ofere condițiile necesare pentru ca productivitatea să fie la cel mai înalt nivel, fiind un mediu ce inspiră mult dinamism. Recomandăm amplasarea unui birou multifuncțional, construit pe verticală, iar pe perete să fie câteva rafturi pentru a pune obiectele necesare la îndemână.  O lampă de birou este întotdeauna benefică, iar scaunul nu ar trebui să ocupe mult spațiu.

Living pentru o familie cu copii

Trebuie să avem în vedere necesitatea creării unui amplu spațiu de lucru, de odihnă activă (citit, vizionare la televizor, jocuri pe calculator), spațiu de joacă pentru copii. Locul central va fi ocupat de ”colțul” copilului amenajat cu un mic birou prevăzut cu câteva sertare. Calculatorul, televizorul, tapetul în culori vii, tablourile, canapeaua, fotoliile, trebuie să aducă bucuria de care are nevoie o familie.

living pentru familie cu copii

Living pentru cina în familie

Livingul trebuie să reprezinte un mediu plin de viață, de unde vine și denumirea acestui spațiu. Un living multifuncțional prin unirea bucătăriei și a camerei de zi poate avea numeroase avantaje pentru cina în familie. Realizarea este destul de ușoară prin delimitarea corectă a spațiului. Aranjarea unui paravan între bucătărie și living, amenajarea unei hote electrice deasupra aragazului pentru a elimina mirosurile apetisante, vopsirea pereților în aceeași tonalitate, amplasarea mesei, a  scaunelor încât să nu încurce spațiul destinat altor obiecte de mobilier, a corpurilor de iluminat, a covorului, care aduc confort și plăcere pentru cinele în familie.

living pentru cina in familie

Mixul de culori și texturi în funcție de stilul dorit

În cazul unui living, de cele mai multe ori ne dorim să ajungem cât mai repede acasă, să ne bucurăm de spațiul pe care îl avem, de canapeaua noastră și implicit de confortul de care dispunem. Pentru a face acest lucru posibil este important să se investească în confort, nu doar fizic, ci și psihic. Din acest punct de vedere, amenajarea trebuie să evite culorile obositoare și decorul supraîncărcat.

culori living

Acordă o atenție accentuată culorilor pe care le alegi pentru zona ta de confort. Poți să-ți lași frâu liber fanteziei atunci când vine vorba despre culorile pe care le alegi, trebuie doar să ții minte două lucruri: dacă scopul este acela de a te relaxa, îți recomandăm culori neutre și linii curate; dacă vrei să te energizezi, poți opta pentru culori vibrante și detalii stratificate ale modelelor folosite.

Infrastructura necesară pentru un living Hi-Tech

Trăim într-o eră în care trebuie să fim conectați în permanență cu tehnologia, iar o amenajare corespunzătoare a livingului presupune o atenție deosebită la detalii precum alegerea unor echipamente ultramoderne.

living Hi-Tech

În funcție de spațiul de care dispui, îți propunem următoarele tehnologii HI-Tech:

 • tehnologiile de tipul smart home care conectează mai multe aparate electrocasnice inteligente, prin intermediul unei aplicații de mobil;
 • un sistem home-cinema complet;
 • aer condiționat portabil, cu timer și display LED;
 • sisteme de iluminat wireless, care permit conectarea unui număr mare de becuri ce pot fi controlate prin intermediul telefonului sau tabletei.

Utilizarea tapetului în amenajarea livingului 

Tapetul este un accesoriu deosebit pentru living, care poate fi folosit cu multă ingeniozitate în combinație cu alte elemente moderne de design interior. Rezultatele sunt deosebite: dispare efectul rigid oferit de aspectul pereților vopsiți și se obține un interior cu personalitate, unde predomină bunul gust.

Fototapet 3D

Romburi Vintage, Personalizat, Repetitiv, Rebel Walls

Cumpără online >>

Fără îndoială, este o investiție care va produce un efect deosebit prin felul în care îți va transforma livingul.

Rolul tapetului în amenajarea livingului – decorarea, delimitarea spațiului 

Un tapet în living devine un mod fantastic de a adăuga mai mult interes spațiului și putem spune cu certitudine că fiecare tip de tapet decorativ poate transmite un anumit mesaj, poate crea o zonă separată sau poate oferi o stare emoţională specială, în funcție de design-ul pentru care optezi.

Fototapet 3D

Ceața dimineții, Personalizat, Rebel Walls

Cumpără online >>

Foarte important este și faptul că utilizările acestuia sunt multiple: poți îmbrăca un singur perete sau pe toți, poți decora biroul, dulapul, poți face mici tablouri, să transformi o cutie în raft tapetat, să îmbraci diverse sertare sau chiar să decorezi o tavă.

Totodată, modele și culorile sunt atât de variate încât poți găsi cu ușurință ceva care să fie pe placul tău, fie ca e imprimat, 3D sau pictat.

Criterii de alegere a tapetului pentru amenajarea livingului – asortarea cu dimensiunea, forma, culorile, stilul livingului 

Alegerea unui tapet potrivit pentru camera de zi se poate dovedi destul de dificilă, deoarece fiecare decor, stil de amenajare, cere respectarea unei anumite palete cromatice. În funcție de dimensiuni este important să știi ce culori se pot folosi pentru a crea un anumit efect.

Fototapet 3D

Panouri franțuzești, Personalizat, Rebel Walls

Cumpără online >>

În cazul unui living mai mic este important să se folosească culori deschise, pereții să nu fie foarte încărcați, iar tapetul ales trebuie să fie unul simplu pentru a oferi o senzație de mărire a spațiului. Atunci când se folosesc culori mai închise, iar tapetul ales este mai bogat în detalii, camera va părea mai mică. Din aceste motive, este de preferat ca în spațiul din living, să folosești doar culori deschise.

Un tapet cu flori stilizate de mari dimensiuni, în culori puternice, își va găsi loc mai degrabă în decorul unui living modern, în timp ce un tapet cu flori micuțe și delicate, în nuanțe pastel, se va asorta mai degrabă unei sufragerii amenajate în stil clasic.

Fototapet 3D

Maimuțe, Lush, Personalizat, Rebel Walls

Cumpără online >>

Pentru un living mai nonconformist, modelul de tapet ales poate fi unul care să prezinte o acțiune sau, de ce nu, un tapet cu temă urbană, de la panorame ale New York-ului, la celebrele obiective turistice din Paris.

Fototapet 3D

Benzi desenate - alb, Personalizat, Rebel Walls

Cumpără online >>

Achiziționarea și montarea tapetului în living 

Tapetul este cea mai potrivită alegere atunci când vine vorba de decorarea unui spaţiu interior. Living-ul este prin definiţie o cameră pentru socializare, un loc unde familia şi prietenii îşi petrec timpul împreună, de aceea un tapet natural poate fi utilizat cu succes, fără a există riscul de a îngreuna ochii privitorilor.

Înainte de achiziționare, trebuie verificat ca tapetul să fie rezistent la decolorare. În caz contrar, acesta ar trebui schimbat într-un timp foarte scurt, iar investiția s-ar putea dovedi destul de mare. De exemplu, tapetul din hartie, vinil sau din unele tipuri de fibre naturale nu rezistă prea mult în fața razelor soarelui.

Rapid, facil și eficient. Montajul unui tapet nu necesită o îndemânare deosebită sau materiale adiţionale costisitoare. Suprafața peretelui trebuie să fie netedă, curată și uscată. Vopseaua veche sau rămășițele de tapet ar trebui îndepărtate și orice suprafață care nu este netedă ar trebui reparată, după care se vopsește peretele cu un strat de amorsă, mai ales dacă este vorba de un perete de rigips și după aceea se poate aplica tapetul.

Pentru living, este de preferat să fie aplicat pe unul sau maxim doi pereți – niciodată pe toți pereții, pentru a nu deveni obositor. Așadar, tapetul se poate așeza pe unul din pereții din laterala celui pe care se află fereastra.

Întreținerea și schimbarea tapetului în living

Majoritatea tipurilor de tapet de astăzi sunt acoperite cu un strat de protecţie, astfel că, murdăria nu aderă pe suprafaţa lor sau poate fi spălată. Acest lucru face tapetul mai rezistent decât vopseaua lavabilă. Pe lângă faptul că este mai uşor de curăţat, modelele de pe hârtie vor ajuta la ascunderea petelor.

Tapetul de hârtie nu se spală cu apă, ci doar se şterge cu o cârpă curată. Tapetul semilavabil se poate şterge cu o cârpă umezită, iar dacă alegi tapet lavabil îl poţi curăţa foarte uşor cu apă.

Fotoapet

Hartă Vintage, Personalizat, Rebel Walls

Cumpără online >>

Un alt avantaj pe care îl prezintă tapetul este că poate să se menţină pe pereţii casei până la aproape 15 ani de zile, ceea ce înseamnă că este un material eficient din punct de vedere economic. În general, specialiştii apreciază că speranţa de viaţă a unui tapet este de 3 ori mai lungă decât cea a vopselei.

În plus, tapetul are abilitatea de a acoperi, în întregime, orice imperfecţiune ce se găseşte la nivelul pereţilor, reuşind să ascundă eventualele nereguli din tencuială şi, de asemenea, adaugă un strop de stil şi eleganță unei camere.

Avantajele și dezavantajele utilizării tapetului în amenajarea livingului

Având în vedere flexibilitatea în montaj, tapetul îţi oferă posibilitatea de a adopta diferite stiluri de amenajare şi de a-ţi personaliza livingul  în cele mai inedite moduri.

Printre numeroasele avantaje, cel mai evident lucru ar fi, în primul rând, faptul că pe piaţă există o varietate foarte mare de modele de tapet. În plus, există modele de tapete ce permit vopsirea sau văruirea, ceea ce înseamnă că se oferă posibilitatea de a se adăuga alte texturi fără a se renunță la culoarea de var preferată.  Totodată, tapetul este durabil, ușor de curățat, poate acoperi orice imperfecțiune şi, de asemenea, poate adăuga textură decorului.

Fototapet 3D

Panouri franțusești, Personalizat, Rebel Walls

Cumpără online >>

În ceea ce privește dezavantajele, enumerăm următoarele: îndepărtarea tapetului existent poate constitui o adevărată provocare, fiind o activitate care necesită de multe ori răbdare şi energie, dar şi câteva substanţe şi unelte speciale, tapetul de hârtie este foarte sensibil la umiditate, se pot forma mici bule pe suprafețele acoperite cu tapet semi-lavabil sau lavabil, dacă suprafața pe care se aplică nu este perfect uscată, nu se poate aplica cu succes tapetul.

Etapele amenajării livingului

Un proiect va începe întotdeauna cu o analiză a spațiului existent, urmat de etapa colecționării de idei, imagini și crearea de moodboard-uri în urma cărora să rezulte conceptul. Cel mai important atunci când se amenajează un living este să imprimi cat de mult posibil din personalitatea ta.

etape amenajare

Alegerea corpurilor de iluminat 

Living-ul poate fi pus in valoare prin efectul de lumini și umbre oferit de luminile ambientale precum lustrele din tavan, lămpile de masă și de podea, pentru că micile detalii sunt esențiale.

corpuri de iluminat living

Pentru a genera interes și intrigă, adăugați lămpi ca o a doua sursă și accente de lumină pentru a scoate în evidență obiectele de artă, oglinzile sau colțuri ale pereților sau ale tavanului se pot amplasa mici spot-uri. Aici, punctele focale secundare pot avea un rol deosebit de important în a complimenta atmosfera generală.

Alegerea si asezarea mobilierul 

Spatial și stilul în care va fi amenajat livingul dictează alegerea și așezarea mobilierului. Dacă spațiul este generos, atunci se recomandă așezarea a două canapele față în față, a unei mese rotunde sau ovale cu scaune, sau a unui birou cu fotolii așezate în față.

Alegerea decoratiunilor

Grija pentru detalii poate transforma un lucru banal într-unul extraordinar. Nu trebuie decât să îți imaginezi livingul tău cu câteva perne aruncate neglijent pe canapea și acest lucru va face mobilierul, dar și întreg spațiul din proximitatea acestuia să pară somptuos, draperii simple prin care să pătrundă lumina naturala sau jaluzele în tonuri deschis, ceramică, sculpturi de mici dimensiuni, tablouri, poze.

decoratiuni living

Trucuri pentru amenajarea unui living mic

Spațiul trebuie abordat cât mai funcțional posibil în ceea ce privește decorarea unui living mic spațiul. Trebuie să te gândești la funcția lui principală și la nevoile tale.

Iată câteva sfaturi pentru amenajarea unui living de dimensiuni mici dintr-un apartament sau chiar o garsonieră:

 • folosește nuanțe predominante deschise care dau senzația unui spațiu mai generos;
 • achiziționează cât mai puțin mobilier, de preferat sa apelezi la un specialist care să facă mobila pe comanda;
 • alege piese de mobilier cu linii simple, fără decorațiuni și elemente care încarcă vizual camera;
 • optează pentru obiecte de mobilier de dimensiuni mici, pe măsura camerei, și de preferat modele cu picioare de susținere;
 • lumină naturală cât mai multă dacă e posibil, un living cu multe geamuri va părea mai mare indiferent care este suprafața lui reală;
 • amplasează corpuri de iluminat în mai multe colțuri ale camerei, poți da senzația unui spațiu mult mai mare folosind lumina în mod creativ;
 • depozitează pe vertical, astfel încât să nu folosești prea mult spațiu pe podea.

Alegerea elementelor de personalizare

Folosește tăvi decorative, boluri, coșulețe sau lumânări. Pentru un aer chic și artistic, poți așeza pe masa din living o carte de fotografii, deschisă la poza preferată. Dacă ești pasionat de muzică, decorează livingul cu discuri de vinil.

elemente de personalizare

Covorul 

Pentru un decor elegant, trebuie să acordăm o atenție sporită covorului care este o ancoră a livingului. Dimensiunea este în raport de spațiu, dar trebuie să ajungă până la canapea sau fotoliu. Culoarea acestuia trebuie sa fie în armonie cu paleta de nuanțe în care este decorată camera.  Poți opta pentru ce tip de material consideri ca se potrivește, împletit, pufos sau din blană artificială, însă suprapunerea de materiale si texturi diferite poate oferi un aer original în designul general al camerei.

covor living

Șemineul

Depănarea amintirilor nu se face nicăieri mai bine decât în fața flăcării molcome ce străbate printre lemne mustind de parfumul cetinei, aducând mirosul bucatelor pregătite cu migală. Șemineul nu trebuie sa fie dimensional, ci să aibă un aspect din povești, să fie creat din cărămidă sau piatră naturală, iar colțurile sa fie îmbrăcate în lemn patinat cu baiț și lac. Atmosfera caldă și plăcută să îmbie sufletele, să le îndemne la dragoste și iubire față de tot ceea ce există în mediul înconjurător.

semineu living

Piese de artă 

Piesele de artă sunt destul de rare si scumpe. Suntem adepți ai artei, dar nu ne permitem arta! Nu e cazul sa ne transformam în colecționari care plătesc sume fabuloase pentru tablouri , ci doar optăm pentru câteva  piese de valoare mică alese cu gust.

Decorațiuni cu valoare sentimentală 

Fotografii, tablouri, obiecte de design, cumpărate sau primite în diverse ocazii,  obiecte din ceramică, obiecte de  artizanat, picturi, țesături, tot ceea ce poartă amprenta ta pot fi expuse în mod artistic în living pentru conturarea imaginii tale.

Alte elemente de personalizare 

Adăugă flori și plante decorative pentru a umple un colț gol al încăperii. Încorporează elemente neobișnuite precum scaunele otoman, rafturi suspendate, candelabre supradimensionate și orice îți trece prin cap.

Amenajarea unui living open space 

O bucătărie open space poate fi integrată cu succes în designul locuinței tale, dacă respecți paleta de culori din restul casei și în amenajarea livingului cu bucătărie inclusă. Astfel, locuința ta va capăta o continuitate a designului și va părea mult mai spațioasă. Dezavantajul este că, atunci când gătești, mirosul va pătrunde și în celelalte încăperi, însă acest neajuns poate fi corectat cu ajutorul unei hote cu putere mare de absorbție.

Delimitarea zonelor living – bucătarie 

Delimitează o parte a livingului  de bucătărie cu ajutorul unui paravan. Posibilitățile sunt variate: de la paravanele din lemn sau bambus, până la cele confecționate din pânză colorată, toate sunt menite să ofere un plus de intimitate locuinței tale.

Totodată, pentru a evita răspandirea mirosurilor de mâncare, ai nevoie de un bun sistem de ventilație și de o hotă performantă, montată deasupra aragazului.

Cu ajutorul tapetului 

Decorarea corectă a pereţilor este foarte importantă şi poate schimba modul în care o cameră este percepută, mai ales un living de tip open space. Nu există prea multe greşeli în alegerea tapetului, indiferent de ceea ce alegi, trebui să fii sigur că îţi reflectă personalitatea.

Cu ajutorul covoarelor

Covoarele sunt ideale pentru a delimita cele două spații, trebuie doar să fi creativ și să îți urmezi imaginația. Poti alege covoare cu note, figuri geometrice mici, albe cu tonuri mai joviale, sau culori neutre precum bej, crem sau gri.

Cu ajutorul sistemelor de iluminat 

În cazul în care camera de zi cuprinde și zona de dining sau de birou, va fi nevoie să suplimentezi cu lumină de lucru în aceste zone.  De preferat să existe un iluminat general permanent, cu câteva accente decorative și cel de lucru în zona mesei de cafea.

Diferența va fi notabilă, odată ce livingul este iluminat adecvat.

Delimitare de tip open bar

O delimitare de tip open-bar poate fi acele element decorativ și util în acelasi timp. În funcție de  decorul ales și spațiul de care dispui, poți alege un bar compact sau cu deschidere. Dacă este prevăzut cu rafturi, barul poate servi drept masă, zonă de preparat sau de depozitat.  

Stiluri recomandate pentru open space 

În funcție de arhitectura spațiului sau orientarea acestuia, există mai multe stiluri care se potrivesc pentru un living de tip open space, de care vom discuta în cele ce urmează.

Stilul modern 

Un living open-space în stil modern este definit de un spațiu cu aspect curat, linii clare și paletă de culori restrânsă. Stilul modern implică simplitate în fiecare element decorativ,  inclusiv mobilierul care de cele mai multe ori este creat din metal și sticlă. Pentru a evita spațiile încărcate, numărul accesorilor decorative este redus iar depozitarea se face organizat, în zone clar delimitate. Termenul care însumează caracteristicile acestui decor este neted.

Stilul minimalist 

Stilul minimalist își are bazele în cel modern pe care îl simplifică și mai mult, renunțând la orice decorațiune de prisos. Paleta de culori este neutră, mobila simplă, cu linii drepte iar accesoriile elaborate și ornamentele sunt absolut excluse. Un living amenajat în acest stil este definit de funcționalitate și o imagine de ansamblu aerisită.

Stilul industrial 

Livingul in stil  industrial trebuie sa dispună de un spatiu destul de mare,  acest stil fiind inspirat din amenajarea depozitelor sau a halelor.

Caracterizat de nota neșlefuită a elementelor, folosirea conductelor sau țevilor la vedere, expunerea zidurilor de cărămidă sau a bârnelor de lemn este uzuală. Accentul de culoare, într-un spațiu predominant neutru din punct de vedere cromatic este adus prin accesorizarea spațiului cu opere de artă abstracte.

Alte stiluri potrivite unui living open-space

În principiu stilul care sta la baza amenajării unui living trebuie să reflecte personalitatea, pasiunile și gusturile proprietarului, deci nu te teme să mixezi stilurile de amenajare pentru a delimita cele doua spatii. Pentru început crează un fundal în care unul dintre stiluri să fie baza, iar celălalt stil să-l folosiți ca accent.

Poți combina stilul modern cu cel contemporan stilul minimalist cu high-tech, clasic cu neoclasic, eclectic cu boem, vintage cu retro, ș.a.m.d.

Rolul pe care îl are un spațiu este un detaliu foarte important atunci când îți dorești să faci cea mai potrivită alegere din punct de vedere al amenajării. Indiferent de locul în care ne aflăm, timpul petrecut trebuie să fie pe deplin fructificat.

1 Comments

 1. Design interior pentru living. 5 greșeli pe care să le eviți - XT Deco - Blog

  […] living modern ar trebui să avem covoare. Acestea nu trebuie să fie nici foarte mari, încât să acopere […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alfă ce stil de design interior ți se potrivește