fbpx
Baie cu un perete placat cu faianta in nuante de albastru, cu elemente de mobilier de culoare alba, plante decorative si o cada
DE INSPIRAȚIE, DECOREAZĂ CU STIL, DECOREAZĂ CU XTDECO, DESPRE AMENAJĂRI

Amenajarea unei băi moderne în 2023. Gresie, faianță, accesorii

Designul unei băi moderne în 2023 este concentrat pe un aspect simplu și curat. Baia ta, fie ea una mică sau cu dimensiuni mai generoase, cu cadă sau cu cabină de duș, va arăta spectaculos și va fi un adevărat sanctuar de relaxare dacă acorzi puțină atenție elementelor de decor utilizate. În privința mobilierului, alege piese simple și practice și limitează-te la strictul necesar, fără să încarci prea mult spațiul. Spre deosebire de alte încăperi ale casei tale, într-o baie mobilierul cântărește cel mai puțin atunci când vine vorba de design. 

Aspectul este dat de gresia și faianța pe care le folosești: în 2023, la modă sunt liniile curate, formele și modele geometrice și culorile. Anul acesta, a revenit la modă, în forță, tapetul și poți să optezi și pentru această variantă, în cazul în care ți se pare o soluție mai practică. Un alt avantaj este că poate fi ușor înlocuit. Dar poți crea un spațiu elegant și sofisticat dacă introduci în amenajare panouri decorative: vei descoperi o varietate de modele potrivite pentru baie.

O baie modernă în 2023 este o baie luminoasă, așa că acordă atenție și acestui aspect. În afara corpului de iluminat din tavan, îți recomandăm să pui o sursă de lumină și lângă oglindă. 

Cum amenajăm o baie modernă, în tendințele anului 2023

Cum spuneam, în 2023, pentru băi sunt la modă liniile simple, formele geometrice și culorile. Evident, toate acestea vor fi adaptate stilului tău și, foarte important, dimensiunii băii tale. Într-o baie mică de apartament va trebui să acorzi mai multă atenție unor detalii care să creeze impresia unui spațiu mai vast. Dar o baie mai mare îți oferă loc „de joacă”, așa că alege o plantă decorativă frumoasă, care va înveseli ambientul. Un accent de verde este o variantă perfectă în materie de amenajare a unei băi în 2023.

Băi moderne mici de apartament

Amenajarea unei băi mici de apartament poate fi dificilă dacă îți dorești un spațiu perfect funcțional și aerisit. La băile mici, secretul constă în crearea unui contrast. Combină o podea cu gresie mai închisă la culoare cu pereții placați cu faianță lucioasă, în nuanțe deschise. Astfel vei da impresia unui spațiu mai mare.

De asemenea, într-o baie mică vei câștiga spațiu dacă renunți la cadă și montezi o cabină de duș. Pereții de sticlă ai cabinei sunt un alt secret pentru a conferi impresia de spațiu mai larg. Iar în spațiul rămas liber vei avea suficient loc pentru dulapul cu cosmetice și produse de igienă. 

Oglinzile de diferite dimensiuni vor crea impresia unui spațiu mai mare. Oglinzile reflectă lumina și este important să le folosești mai ales dacă baia ta nu are fereastră.

Băi moderne cu duș

În locuința modernă, cabina de duș este exact ceea ce trebuie să ai. Este perfectă pentru ritmul alert al acestor vremuri și te ajută să reduci considerabil facturile lunare pentru apă menajeră. În plus, o cabină de duș își va găsi mai ușor loc într-o baie de orice dimensiune și misiunea de amenajare devine mult mai simplă. 

Poți să optezi pentru o cabină pe care o iei de la magazin cu tot ce trebuie – cadă și panourile din sticlă care formează cabina propriu-zisă, dar va trebui să acorzi atenție dimensiunilor și formei. Însă soluția modernă pentru 2023 este să-ți creezi cabina de duș încadrând-o într-un colț al băii sau în capătul ei, pe o latură întreagă. Cada de duș poate fi realizată din gresie, cu o diferență de nivel pentru scurgerea apei, iar cabina propriu-zisă o faci cu unul sau două panouri din sticlă.

În spațiul câștigat prin înlocuirea căzii poți instala mașina de spălat sau mobilierul de baie. În plus, interiorul cabinei îți oferă un spațiu în care poți să introduci mai multă culoare. Plachează pereții cu faianță în culori mai vii și vei înveseli atmosfera. Păstrează însă linia pe care ți-ai stabilit-o pentru restul băii.

Băi moderne cu cadă

Simplitatea este o regulă de vârf pentru o baie modernă în 2023. Dacă ești genul de persoană care preferă băile lungi și relaxante și cada este opțiunea ta, atunci alege o cadă separată sau freestanding, pe care poți să o instalezi în așa fel încât să creezi un echilibru în încăpere. Cada poate fi de formă ovală, obișnuită, dar poți alege și o cadă de formă dreptunghiulară, pe care o poți ridica pe un postament; acest lucru va face ca baia ta să fie mai modernă.

Dacă alegi cada, un obiect masiv, atunci trebuie să te asiguri că păstrezi baia deschisă și liberă. Utilizează rafturi și dulapuri încorporate pentru a ascunde obiectele personale și evită să încarci spațiul cu accesorii. Alege plăci de faianță cu forme geometrice pentru completarea designului modern.

Modele de gresie pentru baie la modă anul acesta 

Așa cum ai aflat deja, modele geometrice sunt la modă într-o baie în 2023. În funcție de gusturile tale și designul pe care l-ai gândit deja, poți opta pentru un model simplu sau pentru unul mai deosebit. Dacă ai o baie mică, pentru crearea contrastului care oferă senzația de spațiu, alege o gresie în culori mai închise. Modele geometrice de care vorbeam nu trebuie să fie neapărat minimaliste atunci când vine vorba de pardoseală. Creează-ți un spațiu elegant și sofisticat cu un model de gresie în care sunt incluse mai multe forme și culori.

Modele de placi de gresie expuse pe un panou din lemn
Gresie mată Romanza de la XT Deco, cu modele deosebite, cu care vei crea un design modern și sofisticat

Dacă preferi variante mai simple, poți să introduci motivele geometrice la modă în 2023 utilizând plăci de gresie de forme geometrice atipice, cum ar fi cele hexagonale. Au un design simplu, care vor da o notă de eleganță și sunt disponibile în mai multe culori, astfel că vei găsi ușor o variantă pe gustul tău.

Modele de gresie hexagonala de diferite culori expuse pe un perete in fata caruia se afla o lampa alba
Gresie mată Le Esagonecu formă hexagonală, ideală pentru designul unei băi moderne

Modele de faianță pentru baie la modă în 2023 

Dacă vrei să ai o baie la modă, e timpul să renunți la gresia albă și să alegi variante mai „curajoase”. Poți să alegi un model de faianță cu plăci de formă dreptunghiulară, cu aspect deosebit, care combină stilul retro cu accente moderne și inovatoare. Cu acest tip de faianță în culorile puternice vei crea un design original care va fi la modă mult timp.

Perete placat cu faianta in nuante de albastru in fata caruia se afla un glob alb
Faianța mată Blue Shapes, disponibilă la XT Deco, cu care vei crea un design original și modern

Poți, de asemenea, să alegi o faianță în culori marine care vor aduce un aer de vacanță în casa ta. Acest model este o altă variantă rafinată și originală pentru baia ta.

Perete placat cu faianta in culori marine in fata caruia se afla un balansoar negru
Faianță mată Glass Factory în culori marine, soluția ideală pentru o baie rafinată și elegantă

Aceste două modele de faianță cu care poți să-ți amenajezi o baie ieșită din tipare pot fi scoase în evidență și mai mult dacă alegi să decorezi cel puțin unul din pereți cu faianță simplă, într-o culoare mai deschisă.

Trenduri în materie de accesorii pentru băi

Baia modernă trebuie să dea senzația unui spațiu ordonat și aerisit. După ce ai decis cum decorezi pereții și pardoseala, e timpul să alegi accesoriile. Pentru depozitarea obiectelor personale, alege piese de mobilier modern, în culori naturale sau în nuanțe de gri sau argintiu, cu un design cât mai simplu. Lemnul a rămas și el un material la modă și în 2023. În plus, un dulap din lemn se va încadra perfect în baie, indiferent de culorile alese pentru pereți. Bineînțeles că, în functie de stilul pe care l-ai decis pentru amenajarea băii, poți alege și lavoare realizate din alte materiale. Granitul, sticla sau inoxul sunt în tedințe anul acesta. 

Foarte important este și vasul de toaletă: cu cât este mai simplu cu atât este mai potrivit pentru baia aliniată modei anului 2023. Cât privește rezervorul de apă, noi îți recomandăm să alegi unul încastrat în perete, care va fi și opțiunea cea mai bună pentru o baie mai mică. 

Lumina este foarte importantă într-o baie, așa că, mai ales dacă nu ai la dispoziție lumină naturală, asigură-te că ai mai multe surse artificiale distribuite în toată încăperea. Una dintre ele ar trebui să fie amplasată neapărat deasupra oglinzii.

Iar dacă spațiul îți permite, pune în baie o plantă decorativă pentru a avea o pată de culoare. De asemenea, în măsura spațiului disponibil, poți să pui pe perete un tablou sau alt obiect de decor în culori care să le completeze pe cele folosite deja la amenajare.

Imagini cu băi moderne amenajate 

Mai jos îți prezentăm câteva exemple de variante de amenajare pentru băi moderne în 2023. Vei vedea ce impact au în aspectul general o cabină de duș amenajată într-un spațiu al băii și o cadă separată (freestanding) sau cât de bine arată un panou decorativ din lemn, dacă alegi acest material pentru amenajare.

Baie cu cada separata, planta decorativa si elemente decorative instalate pe perete
Baie cu cadă separată și plantă decorativă
Baie amenajata cu panou decorativ din lemn, cada separata, doua lavoare și gresie albastra
Baie amenajată cu panou decorativ din lemn
Baie amenajata cu cada separata, vas de toaleta si lavoar, in culori deschise
Impactul deosebit pe care îl are o cadă de baie separată chiar și într-o baie mai mică
Baie cu cabina de dus, vas de toaleta și lavoar, toate in culori deschise
Model de baie cu cabină de duș amenajată într-un colț al încăperii
Lavoar dreptunghiular pe un blat din lemn, cu corpuri de depozitare sub el si oglida rotunda deasupra
Lavoar dreptunghiular instalat pe un blat din lemn, cu corpuri de depozitare sub el

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *