fbpx
living soatios decorat in stil modern
DE INSPIRAȚIE, DECOREAZĂ CU STIL, DECOREAZĂ CU XTDECO

Cele mai frumoase modele de tapet pentru un design modern

Proaspăt și aerisit, fără elemente de mobilier inutile și decorațiuni extravagante, stilul modern este cel la care se apelează frecvent pentru decorarea apartamentelor ale căror camere au dimensiuni mai degrabă modeste. Este curentul de design preferat de persoane moderne și practice, care apreciază libertatea de mișcare și simplitatea. Însă o locuință modernă ar putea părea ternă fără un decor inspirat al pereților. Din acest motiv am ales să-ți prezentăm cele mai frumoase modele de tapet pentru designul modern.

Până atunci, însă, îți vom spune care sunt principiile de bază ale designului modern și detaliile care care îl compun și care sunt culorile ce îl caracterizează.

Principiile designului modern

Foarte asemănător cu stilurile minimalist și scandinav, modernismul are, totuși, trăsături specifice. 

O casă modernă va avea amprenta tehnologiei avansate, cu obiecte și finisaje inovatoare, create prin metode actuale. Decorul tinde spre minimalism, cu mobilier simplu și funcțional, fără decorațiuni inutile, însă, spre deosebire de curentul amintit, stilul modern utilizează, pe lângă linii simple, și curbe și forme geometrice. 

Modernismul apelează la materiale naturale cum ar fi lemnul și piatra, dar și cele industriale, precum sticla, placajul, cromul sau oțelul. De asemenea, pielea este prezentă sub diverse forme într-un decor modern.

Revenind la mobilier, el este simplu și ușor, dar are forme inedite și picioare la vedere. 

Dintr-o casă modernă lipsesc țesăturile ample, cu imprimeuri, draperii dense și perdele bogate, ferestrele fiind mai curând lăsate libere sau cu jaluzele sau cel mult o perdea din fibre ușoare, naturale, fără modele. De asemenea, covoarele sunt mici și cu modele discrete, însă dacă te poți lipsi de ele este și mai bine. Decorul mai curând modest al ferestrelor și podelelor este o caracteristică de bază a stilului apărut odată cu tehnologia modernă care produce aparate de aer condiționat și echipamente de încălzire. Astfel, izolarea termică a ferestrelor și pardoselii devine inutilă.

Într-o casă modernă, pereții sunt un decor în sine, astfel că amenajarea lor ar trebui să includă forme și culori în ton cu vremurile în care trăim.

Culorile predominante în designul modern

Paleta cromatică a designului modern este destul de bogată, însă accentul este pus pe nuanțe neutre sau inspirate de natură. Albul și negrul sunt des utilizate în aceste amenajări, însă este de preferat să fie combinate, pentru ca decorul să prindă viață.

Pe lângă cele două culori clasice, de bază, se utilizează nuanțele de pământ, cum ar fi bej, crem, maro, tonuri de gri, dar și verde și albastru cu tonurile lor variate. 

Galbenul sau turcoazul, care ne duce cu gândul la apa mării, sunt, de asemenea, utilizate în decorurile moderne, însă și accentele metalice, pe alocuri.

Top 5 cele mai frumoase modele de tapet în stil modern

Tapetul este materialul cu care realizezi cel mai facil decorul pereților într-o casă modernă. Este disponibil într-o varietate de modele și culori și vei găsi repede ceva care să-ți placă. În plus, tapetul se montează foarte ușor, fără mizerie, iar variantele moderne sunt foarte rezistente și se curăță ușor.

Iată top 5 cele mai frumoase modele de tapet în stil modern:

Începem cu tapetul din piele, al producătorului Enzo Pellini, cu textura lui specială, confortabilă, un material perfect pentru un decor în stil modern. Este utilizat tot mai mult în designul interior pentru că este un material natural, foarte modern, și ale calități de neegalat: izolează termic, amortizează sunetele și este ignifug. Ceea ce îl face și mai potrivit pentru decorurile moderne este că fiecare placă arată diferit, compunând astfel un decor inedit.

Tapet din piele naturala Enzo Pellini, Desert, intr-un living cu semineu, rafturi suspendate cu carti si obiecte decorative, fotoliu torcoaz, masa de cafea alba, rotunda și o lampa alba
Tapet din piele naturală Desert, de la Enzo Pellini, pentru un decor modern

Următorul tapet, din colecția Mindthegap, arată ca o pictură abstractă, fiind o alegere inspirată pentru un interior decorat în stil modern. Include nuanțe de albastru și alb, într-o compoziție spectaculoasă.

Tapet Splatters intr-un living cu comoda din lemn si un scaun rotund alb, cu forme geometrice
Tapet Splatters, care combină într-un model original nuanțe de albastru și alb, potrivit pentru un living decorat în stil modern

Sandberg este un producător suedez care a creat nenumărate modele de tapet ideale pentru decoruri moderne, minimaliste și scandinave. Cel din imaginea alăturată, cu benzi albastru cu alb, a căror dimensiuni se micșorează treptat, are un efect vizual deosebit.

Tapet Fjordbyen pe un perete cu tablou, in fata caruia se afla un birou alb cu o carte deschisa, o lampa, vas cu floare si obiecte decorative si un scaun
Tapet Fjordbyen, cu benzi albastru cu alb, perfect pentru o amenajare modernă 

Tapetul următor, din colecția 1838 Wallcoverings, interpretează într-un stil original și foarte actual o împletitură din ratan. Este un tapet cu o cromatică neutră, dar cu un efect extraordinar. Modelul și culorile sunt inspirate de natură, iar acest tapet va fi la modă mult timp.

Tapet Rattan pe un perete in fata caruia se afla o banca pe care se afla doua perne decorative si un pled, langa care se afla un vas cu planta decorativa
Tapet Rattan, care interpretează foarte modern o împletitură din ratan

Tapetul Bellavista reprezintă un peisaj marin uimitor, într-o interpretate foarte modernă și dinamică. Este un model de tapet potrivit pentru un perete accent în orice încăpere. 

Tapet Bellavista pe un perete in fata caruia se afla un birou alb pe care se afla o lampa neagra si mai multe obiecte, cu scaun negru, intr-o incapere cu covor si usa alba deschisa
Tapet Bellavista, cu peisaj marin, într-o gamă cromatică spectaculoasă

Acestea sunt cele mai frumoase modele de tapet pentru un design modern alese de noi, însă pe site-ul xtdeco.ro vei descoperi sute de alte modele, pentru toate gusturile.

Foto: XT Deco, Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *