fbpx
Bucatarie moderna open space maro cu corpuri de iluminat suspendate deasupra blatului
DESPRE AMENAJĂRI

Bucatarie modernă. Sfaturi pentru amenajare

Bucătăria este locul unde ne adunăm seara, cu toții, în jurul mesei, aici ne întâlnim, cu mic cu mare, după o zi obositoare de muncă și ne bucurăm de revedere. Această încăpere, în funcție de cum este amenajată și decorată, ne poate da acel sentiment unic de acasă. Iată câteva sfaturi practice ca să-ți transformi bucătăria într-o bucătărie modernă, dar cu personalitate!

Trenduri și modele pentru o bucătărie modernă în 2023

În acest an, se poartă stilul minimalist, mai ales dacă ne referim la bucătării mici, unde spațiul nu ne permite foarte multe. Acest lucru presupune eliminarea mobilierului greu și voluminos și înlocuirea acestuia cu polițe, etajere și dulapuri cu geamuri din sticlă. Totul este transparent și cât mai la vedere. Și, pentru că vorbim despre dulapuri, anul acesta dispar ușile – pe cât se poate – iar cele care rămân nu mai au mânere. Electrocasnicele sunt incorporabile, inclusiv frigiderul sau congelatorul. În ceea ce privește culorile, albul nu se mai află în tendințe. Anul acesta putem opta pentru tonuri neutre, pământii, dar este obligatoriu să avem și o pată de culoare. Alege o nuanță vie, strălucitoare, revigorantă care să aducă un suflu nou și proaspăt: albastru, verde, galben muștar.

Alege culoarea potrivită pentru mobilier

Pentru că în acest an se poartă lemnul, marmura și granitul, alege pentru mobilier culori care să te ducă cu gândul la natură. Iată o modalitate simplă și cuminte de amenajare a bucătăriei, un trend care rezistă în timp și care nu-ți va da mari bătăti de cap. Însă, dacă îți dorești să fii în pas cu tendințele actuale și chiar să faci o schimbare de look bucătăriei tale, optează pentru un mobilier în culori vii, puternice. Anul acesta se poartă dulapurile albastre, chiar și cele suspendate, dar și mobilierul de culoare verde care contrastează perfect cu luciul și strălucirea electrocasnicelor din inox. Nu uita, totuși, că nuanța mobilierului trebuie să se potrivească cu celelalte culori pe care le-ai folosit în bucătărie.

mobila de bucatarie din lemn de culoare maro cu plita sicuptor incorporabil
O mobilă de bucătărie din lemn masiv, de culoare maro, este o alegere perfectă pentru a îmbina stilul clasic cu cel modern

Faianță, fototapet sau panouri decorative

Să aplici faianță pe perete poate fi o opțiune pentru o bucătărie clasică, tradițională. Însă, mai există și alte variante din care poți alege și care îți vor transforma bucătăria dintr-una banală, în ceva cu totul modern și actual: autocolante, fototapet sau panouri decorative. Acestea din urmă vin într-o mulțime de variante și modele, care sparg toate tiparele, care aduc un suflu nou și dau o altă față încăperii. Dintr-o dată, bucătăria ta clasică va deveni super modernă. Poți opta pentru panouri decorative 3D care imită perfect cărămida sau piatra, dar și pentru modele din lemn. Dacă ai o bucătărie mai mică, atunci îți recomandăm un fototapet. Și aici ai o mulțime de modele și de variante din care poți alege.

Acest model de fototapet de la Rebel Walls este potrivit pentru o bucătărie modernă, dar de dimensiuni mai mari

Blatul de bucătărie

Granitul, marmura, lemnul, piatra – iată câteva materiale în tendințele anului 2023 pe care ar trebui să le urmezi. Acum se poartă materiile prime naturale, indiferent că vorbim despre blaturile de lucru, pardoseală, placaje sau panouri. Uită de plastic, de tot ce este sintetic. Acum e momentul să ne întoarcem la natură și să aducem din vibrațiile și energia ei și la noi în casă. Până și materialele textile sunt naturale. Iuta, de exemplu, este extrem de căutată și folosită.

Blat de bucatarie, din granit de culoare gri pe care sunt asezate ustensile de bucatarie
Blaturile din granit conferă un aer modern și sofisticat oricărei bucătării

Alege corpurile de iluminat potrivite

Bucătăria anului 2023 este o bucătărie minimalistă, un stil care dă senzația unei încăperi mult mai mari și mai aerisite. Evident, lumina joacă un rol foarte important. În tendințe se află corpurile de iluminat statement, care dau personalitate încăperii, care atrag toate privirile. Putem spune, pe bună dreptate, că anul acesta lustrele sunt cireașa de pe tort în ceea ce privește amenajarea și decorarea bucătăriei în tendințele actuale. Zona de luat masa trebuie scoasă în evidență, iar o variantă ar fi amplasarea unor corpuri de iluminat chiar deasupra mesei. Însă lumina poate veni – chiar este recomandat – din mai multe surse, iar aici ne vor ajuta foarte mult aplicele amplasate în zonele mai întunecate ale bucătăriei.

aplica in stil clasic, de la MW-LIGHT, cu abajur din sticlă transparenta si suport din alama
Această aplică în stil clasic de la MW-LIGHT poate fi amplasată într-un colț al încăperii, pe care vrei să-l scoți în evidență

Personalizează-ți bucătăria

Bucătăria anului 2023 împletește perfect două stiluri total opuse: acum se întâlnesc modernul cu clasicul, iar să personalizezi acest spațiu, să-ți pui amprenta nu este chiar o joacă. Ca să nu dai greș, ar trebui să te gândești la lucruri accesibile, care să nu te pună în dificultate, care să nu-ți dea bătăti de cap și să riști să faci greșeli de design. O vază colorată, din ceramică, în care să așezi un buchet de crizanteme, o fructieră plină cu fructe coapte de toamnă așezată pe masă, un tablou mic agățat pe un perete, o mochetă din iută, farfurii colorate pe o poliță, o perdea fină, transparentă, încadrată de o draperie în printuri vesele, un tapet potrivit care să scoată în evidență un colț al bucătăriei, un ceas agățat pe un perete…iată câteva idei care te vor ajuta să decorezi bucătăria, s-o transformi, să-i dai o altă față, să aduci în locuința ta un aer proaspăt.

Alege un ceas modern, în stil minimalist, care să transforme un perete gol într-o zonă atractivă

Sursa foto: Pixabay, Pexels, xtdeco.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *