fbpx
Ce culori de pereți merg cu mobila maro
CULORILE DE LA INTERIOR, DE INSPIRAȚIE, DECOREAZĂ CU STIL, DECOREAZĂ CU XTDECO

Ce Culoare Merge Cu Mobila Maro?

Fie că este din lemn natural sau materiale prefabricate, mobila din cele mai multe locuințe este în diferite nuanțe de maro – culoarea clasică a mobilierului. Primele mese și dulapuri din istorie au avut această culoare pentru simplul fapt că au fost realizate din lemn, iar această dominație cromatică s-a prelungit până în prezent. Acum, însă, cu toții vrem case cât mai frumoase și în trend, motiv pentru care ne întrebăm ce culoare merge cel mai bine cu mobila maro pe care o avem deja în casă.

Maroul este o culoare foarte versatilă, ușor de asortat și acesta este și motivul pentru care cea mai multă mobilă produsă este în continuare în nuanțe de pământ. Dar, între toate culorile, neutrul maro are „parteneri” mai buni sau mai puțin inspirați și exact despre asta vom vorbi în continuare.

Îți vom spune ce culori merg cel mai bine cu maroul și cum ar trebui să fie pereții într-o casă cu mobilă cu nuanțe neutre de pământ, în așa fel încât locuința ta să fie în pas cu moda.

Ce culori se potrivesc în general cu maro

Nuanţele de maro te duc cu gândul la pământ şi, în general, la natură și au un efect cald, liniștitor, astfel că este de înțeles de ce sunt mereu o opțiune pentru designerii de interioare. Există atât de multe tonuri de maro, încât este foarte ușor să găsești ceva potrivit cu orice încăpere din casă. În plus, pot fi combinate ideal cu diferite culori, unele dintre ele neașteptate și aici amintim de galben, roz, purpuriu, portocaliu şi roşu. De asemenea, maroul se combină perfect cu neutrele alb, negru și gri, dar și cu nuanțele lui mai deschise – bej și crem. 

Spre exemplu, în imaginea alăturată, o comodă TV într-o nuanță de maro deschis se integrează perfect într-o încăpere amenajată cu neutrele alb și gri.

Comoda tv din lemn, cu rafturi de sticla, pe care se afla un televizor si obiecte decorative, intr-o incapere cu pereti albi si podea gri
Comodă TV 201, din colecția XT Deco, din lemn solid și sticlă securizată, pentru o încăpere modernă și elegantă

Pe lângă combinațiile amintite mai sus, maroul arată senzațional lângă albastru, verde și chiar mov. 

Nuanţele închise de maro creează o armonie perfectă cu un albastru întunecat, însă decorul trebuie completat și cu un ton deschis – bej, crem sau chiar alb.

Verdele şi maroul sunt culorile predominante din natură și dacă îți place asocierea lor într-o pădure, spre exemplu, o să îți placă să le combini și în casă. În imaginea alăturată, un perete decorat cu tapet cu mult verde se asortează de minune cu decorațiunile maro din încăpere.  

Incapere amenajata cu tapet imprimat cu plante verzi, intr-o incapere cu vase cu plante decorative, scaun si un suport din lemn
Tapet Succulentus, în nuanțe de verde, ideal pentru încăpere amenajată în stil rustic

Nuanțele pronunțate de mov se combină ideal cu marourile deschise, în timp ce celelalte tonuri ale celor două culori pot fi asociate oricum în locuință, condiția fiind aceea de a păstra un echilibru cromatic și de a introduce în „peisaj” și albul, pentru contrast.

Ce culori de pereți merg cu mobila maro

Dacă te gândești să îți mobilezi locuința cu elemente în nuanțe de maro îți spunem că ai făcut o alegere cât de poate de inspirată. Dintre toate opțiunile posibile, aceasta este, probabil, cea mai versatilă și cel mai ușor de integrat în orice decor, indiferent de culoarea pereților. 

Evident, sunt și câteva combinații de pereți-mobilă maro care ies în evidență printr-o eleganță simplă, care va rămâne actuală foarte mulți ani.

Spre exemplu, mobila maro de orice nuanță se va integra perfect într-o încăpere cu pereți albi. Este o asociere clasică, la care s-a apelat masiv de-a lungul anilor, dar tu o poți aduce în anul 2023 dacă folosești pentru pereți niște panouri decorative din trestie de zahăr, cu modele în relief, așa cum se vede în imaginea alăturată. 

Perete cu panouri decorative 3D albe, in fata caruia se afla o banca de lemn pe care se afla o lumanare si obiecte decorative, scaun si reviste
Panouri decorative 3D Flows, din trestie de zahăr, cu un design proaspăt și modern

Pereții gri și mobila maro este o altă combinație perfectă pentru orice încăpere, care va crea un decor elegant și foarte actual, în ciuda faptului că asocierea este una la care s-a apelat foarte mult în ultimii ani. Totul este să optezi pentru o nuanță de gri deosebită și să alegi mobilier modern, suplu, așa cum se vede în imaginea alăturată, cu o bibliotecă cu design deosebit.

Camera cu pereti gri si biblioteca cu carti si obiecte decorative, cu doua tablouri si o planta
Bibliotecă Barce, cu un design modern, care oferă spațiu pentru cărți și obiecte decorative

Combinația pereți albaștri – mobilă maro este, de asemenea, modernă și foarte relaxantă. Totul este să acorzi atenție tonurilor utilizate. Noi îți recomandăm să utilizezi pentru pereți un albastru deschis, eventual combinat cu alb, pentru crearea unui decor cât mai aerisit. În imaginea alăturată, pereții au fost amenajați cu un tapet cu un model discret, dar cu un efect estetic deosebit.

Perete cu tapet alb cu albastru deschis, in fata caruia se afla o comoda maro cu obiecte decorative, tablouri si o usa alba
Tapet lavabil Lagalund, de la XT Deco, pentru o încăpere aerisită, cu atmosferă relaxantă

O mobilă maro, însă, va fi potrivită și în decoruri mai „curajoase”, cu pereți mai colorați, cu nuanțe de roz, portocaliu, galben, verde și chiar roșu. Totul este să creezi un echilibru cromatic și nuanțele mai tari să le îmblânzești cu tonuri neutre sau mai calme. 

Dacă îți plac decorurile mai vesele și pline de culoare, poți să combini mai multe culori pe pereții dintr-o cameră cu mobilier maro. În imaginea alăturată, într-un living cu canapea maro s-a creat o atmosferă pozitivă, care amintește de natură, de primăvară, cu un fototapet cu frezii, care combină galbenul cu verdele și albastrul.

Perete cu fototapet cu frezii galbene in fata caruia se afla o canapea maro cu doua taburete bej cu maro si trei flori verzi
Fototapetul Yellow Flowers de la Dimex va da casei tale un aer special, de primăvară, chiar și în mijlocul iernii

În concluzie, dacă încă te mai întrebi ce culoare merge cu mobila maro, răspunsul este: aproape toate, cu condiția să apelezi la doze mici pentru nuanțe tari. Echilibrul cromatic va fi dat exact de mobila ta în nuanțe de pământ.

Foto: XT Deco, Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *