fbpx
Bucatarie decorata cu fototapet albastru, masa alba si scaune maro
DECOREAZĂ CU STIL

Ce culori să folosești în bucătărie în 2020. 7 idei inedite pentru spații mari și mici

Albastrul clasic este culoarea anului 2020, pe care o vom vedea în tot ce înseamnă decorațiuni interioare, design vestimentar, dar nu numai. Este o culoare plină, eleganta, sobră și versatilă, foarte ușor de asortat și de combinat. Pe lângă albastru, trendurile anului 2020 aduc în prim plan pasteluri, culori puternice, îndrăznețe, diferite tonuri de bej și crem, combinații alb-negru, nuanțe saturate de gri și verde. Dacă ai în plan o renovare a locuinței, iată ce culori să folosești în bucătărie!

Culori pentru bucătărie în 2020

Dacă ai o bucătărie open space sau închisă, dar de dimensiuni mai mari ai putea alege s-o decorezi în albastru, culoarea vedetă a anului 2020. Albastru poate fi foarte ușor combinat cu alb, bej, crem, galben pal sau cu nuanțele sale mai deschise. Culoarea, în general, idiferent pentru ce variantă optezi, trebuie să mărească vizual spațiul, să confere încăperii un aer proaspăt, fresh, nou și un vibe pozitiv. Până la urmă în bucătărie ne petrecem foarte mult timp, iar atmosfera trebuie să fie una cât mai caldă și cât mai primitoare. Iată ce culori în tendințe s-ar potrivi la tine în bucătărie. 

Culori într-o bucătărie mică

  • Albastru clasic. Albastru clasic este culoarea anului viitor și ar putea fi integrat și la noi în bucătărie, chiar dacă spațiul este unul mai restrâns. Nu este obligatoriu să zugrăvești pereții în această culoare saturată, căci ar închide foarte mult spațiul, iar atmosfera ar deveni una apăsătoare și întunecată. În schimb, ai putea opta pentru un tapet albastru aplicat doar într-un colț sau doar într-o zonă – restul pereților fiind albi sau bej. 
  • Bej. Culoarea bej te duce cu gândul la nisipul fin și auriu al deșertului, la căldură și confort. Este o culoare plăcută, deschisă, care aduce multă lumină o nuanță foarte  potrivită pentru amenajarea unei bucătării mici. Într-o culoare bej poți zugrăvi pereții, poți vopsi ușa sau poți alege mobilierul. 
  • Crem. În diferite nuanțe de crem poți alege mobila de bucătărie, gresia și faianța, covorul care acoperă podeaua, lambriurile, anumite aparate electrocasncie – un frgider vintage, de exemplu.
tapet albastru cu imprimeuri grafice
Albastrul clasic este culoarea vedetă a anului 2020

Ce culori se potrivesc într-o bucătărie mare  

  • Albastru clasic. Dacă într-o bucătărie mică albastrul clasic ar trebui folosit cu moderație, într-o bucătărie mare ne putem juca în voie cu această culoare vedetă a anului 2020. Albastrul clasic este o culoare saturată, plină, grea, iar atmosfera din încăpere ar putea fi mult îndulcită dacă ai combina-o cu un pastel – roz, galben, orange – sau cu un alb imaculat. Ce ar putea fi albastru la tine în bucătărie? Mobila, pereții, decorațiunile, draperia sau mocheta care acoperă podeaua. 
  • Pasteluri. Într-o bucătărie mare ai putea crea un perete accent care să atragă toate privirile, care să fie piesa statement a încăperii și să-i confere personalitate. Un  fototapet roz s-ar potrivi de minune pe un perete liber. 
  • Combinații alb-negru. O altă ideea de luat în calcul atunci când vrei să amenajezi o bucătărie de dimensiuni mai mari este combinația alb – negru, care poate veni în tot felul de variante. De exemplu, gresia ar putea avea modele grafice vesele și îndrăznețe: romburi negre pe fundal alb, linii mai subțiri sau mai groase, orizontale sau verticale, cercuri, imprimeuri florale etc. 
bucatarie decorata cu fototapet roz
Fototapetul poate fi folosit pentru crearea unui perete accent

Nuanțe și decorațiuni mereu la modă

Într-o bucătărie mică potrivit ar fi un stil clasic sau un stil  minimalist, care nu se vor demoda niciodată. Asta presupune să mobilezi cu obiecte de mobilier cât mai practice și utile, cat mai simple și mai ușoare. Culorile pentru bucataria clasică sunt, de fapt, diferite nuanțe de alb, crem, bej, galben și maro. În ceea ce privește materialele, predomină lemnul și materialele textile – perdea, draperie, mochetă. 

Sursa foto: Pixabay, XTDeco

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *