fbpx
Draperie Serenity intr-un living cu rafturi cu obiecte decorative, masuta de cafea verde pe care se afla o carte si o lamaie si un fotoliu
DE INSPIRAȚIE, DECOREAZĂ CU XTDECO, DESPRE AMENAJĂRI

Ce draperii se poartă în 2022. 5 modele pentru clienți cu gusturi rafinate

Draperiile sunt un accesoriu esențial în orice amenajare interioară, fie că vorbim de spații de locuit sau comerciale. Evident, există și o modă a draperiilor, iar producătorii serioși țin pasul cu tendințele și lansează anual noi colecții și modele. În acest material îți vom spune ce draperii se poartă în 2022, care sunt culorile și texturile spre care trebuie să te orientezi și îți vom prezenta câteva modele care îi vor mulțumi pe clienții cu cele mai rafinate gusturi. 

Iată ce draperii se poartă în 2022

Tendințele anului 2022 în materie de design interior sunt mai „curajoase” decât ceea ce am văzut până acum, iar asta se aplică și atunci când vine vorba de perdele și draperii. În general se apela la draperii mai „conservatoare”, uni sau cu modele discrete și, în cele mai multe cazuri, în culori neutre. Dar anul 2022 este caracterizat de culoare, propune interioare vesele și confortabile, iar draperiile au un rol important în ansamblul unei amenajări, pentru că sunt vizibile și pot imprima o anumită atmosferă oricărei încăperi.

În privința modelelor, în 2022 se poartă orice este inspirat de natură. Modelele vegetale, florale sau chiar de inspirație zoologică sunt în trend. Se poartă, de asemenea, și draperii cu modele abstracte și geometrice. 

Clienții pretențioși, cu cele mai rafinate gusturi, își vor dori ceva spectaculos, care să îți taie respirația. Iar asta o poți face alegând draperii cu texturi fine și prețioase, cum ar fi cele tip jacquard, din mătase sau din catifea. Dar se poartă foarte mult și materialele naturale – in sau bumbac – de înaltă calitate. 

Este esențial ca draperia să fie aleasă în funcție de stilul de amenajare aplicat în încăpere sau să se armonizeze perfect cu interiorul. Modelele sofisticate se vor potrivi cu interioarele elegante, în stiluri precum cel vintage sau shabby chic, pe când draperiile mai simple sunt potrivite pentru interioarele în stil scandinav sau minimalist.  

Iată 5 modele de draperii care se poartă în 2022 și care vor satisface cele mai rafinate gusturi:

Draperia Zanzibar, din colecția Mendola Fabrics, este realizată dintr-o țesătură de tip jacquard, cu model animal print, într-un mod abstractizat. Îmbinarea dintre nuanțele de verde, roșu și auriu și aspectul metalizat oferă oricărei amenajări un aer sofisticat.

Draperie Zanzibar la o fereastra prin care se vede o gradina
Draperie Zanzibar, Mendola Fabrics, cu model animal print, într-o interpretare abstractizată, pentru interioare spectaculoase

Draperia Alchemia are inserții aurii, discrete, care evidențiază un pattern abstract, artistic. Această draperie spectaculoasă va aduce un plus de stil unui living și este alegerea ideală pentru completarea unei amenajări gândite în stil glam, cu accente aurii.

Draperie Alchemia in fata careia se afla o masuta din sticla si metal, pe care se afla o vaza aurie cu planta decorativa rosie
Draperie Alchemia, Mendola Fabrics, cu inserții aurii discrete și model abstract, artistic, pentru amenajări în stil glam

Draperia Ruben, realizată dintr-o țesătură tip jacquard, este disponibilă în nuanțe de bej, maro și turcoaz. Are un model mărunt ce amintește de șindrilele acoperișului, fiind perfectă într-o amenajare în stil contemporan. Formele geometrice repetitive îi conferă o eleganță deosebită.

Draperie Ruben la o fereastra prin care se vede o grădină, in fata careia se afla un fotoliu din ratan
Draperie Ruben, Mendola Fabrics, cu model repetitiv, disponibilă în mai multe nuanțe, potrivită pentru orice încăpere

Draperia Delancy are o textură densă, ce imită fibrele naturale. Modelul de inspirație vegetală, în nuanțe de turcoaz și auriu, creează un contrast elegant, potrivit pentru un decor rafinat.

Draperie Delancy, in fata careia se afla o masuta cu blat din lemn si suport metalic negru, pe care se afla un vas cu plante verzi
Draperie Delancy, Mendola Fabrics, cu model de inspirație vegetală, în nuanțe de turcoaz și auriu, pentru un decor elegant

Draperia Leto, cu un model de inspirație vegetală, într-o interpretare artistică, disponibilă în două variante, cu accente argintii sau aurii, este prețioasă și sofisticată, potrivită pentru interioare elegante, cu stil. Este, în același timp, foarte versatilă și va completa foarte bine și interioare decorate într-un stil minimalist sau modern.

Draperie Leto, la o fereastra prin care se vede o gradina, in fata careia se afla un fotoliu din ratan si un vas cu planta decorativa visiniu
Draperie Leto, Mendola Fabrics, elegantă și prețioasă, datorită accentelor argintii și aurii din cele două variante, potrivită, în același timp, în amenajări moderne

Intră în echipa de designeri și arhitecți colaboratori a XT Deco!

Dacă ești arhitect sau designer și te interesează o colaborare cu XT Deco, o poți începe cu un click aici. Cu noi vei avea garanția că toate proiectele tale curajoase și originale pot fi puse în practică, pentru că te putem ajuta să-ți procuri materialele de care ai nevoie. Noi colaborăm deja cu peste 250 de arhitecți și designeri din toată țara și împreună am realizat proiecte spectaculoase. 

Ne poți contacta și la info@xtdeco.ro, iar dacă ești din Sibiu sau te afli în apropiere, vizitează-ne pe strada Luptei, numărul 17, de luni până vineri, între orele 10:00 și 18:30. 

În concluzie, dacă ai nevoie de o draperie care se poartă în 2022, o poți găsi pe XT Deco. Vei descoperi zeci de modele, potrivite pentru orice amenajări și pentru toate gusturile.

Foto: XT Deco

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *