fbpx
camera cu tapet din fibră de sticlă alb, într-un decor cu o masă albă și elemente decorative minimaliste.
DECOREAZĂ CU STIL, DECOREAZĂ CU XTDECO

Tapet din fibră de sticlă. Totul despre materialul de decorare a pereților

În prezent, piața oferă multe materiale pentru decorarea pereților. Poți opta pentru vopsea, tencuială, faianță sau tapet, iar unul dintre cele mai moderne tipuri de acoperire a pereților care merită atenție este tapetul din fibră de sticlă. Acesta are o durată de viață lungă, este ideal pentru vopsiri multiple, vine într-o gamă largă de culori și modele, plus că este foarte practic și funcțional. Tot mai mulți cumpărători își opresc alegerea asupra tapetului din fibră de sticlă.

Fibra de sticlă este un material natural, care are multiple avantaje și este soluția perfectă atunci când dorim să mascăm fisurile fine din glet pentru a evita reparațiile dese ale crăpăturilor din pereți. De altfel, tapetul din fibră de sticlă merită toată investiția datorită durabilității sale .

Tapetul din fibră naturală de sticlă este alegerea perfectă dacă ești în căutarea unui decor fresh, rapid și de durată. Soluția clasică de glet sau varianta de tinci cu glet se pot fisura, în timp ce fibra naturală este cunoscută pentru durabilitatea ei, dar și pentru faptul că este ecologică, igienică și extrem de practică.

Ce este tapetul cu țesătură din fibră de sticlă

Tapetul din fibră de sticlă este un material de decorare a pereților, este rezistent, modern, igienic și practic. Fibra din sticlă oferă o multitudine de avantaje, fiind realizat din fâșii de sticlă foarte subțiri, ce se obțin prin topirea maselor sticloase la aproximativ 1200 de grade, țesute apoi în diferite forme și grosimi.

Mostra de tapet din fibra de sticla de culoare gri
Tapetul din fibră de sticlă din colecția Vitrulan este o modalitate excelentă de a-ți reîmprospăta pereții locuinței

Tapetul decorativ din fibră de sticlă este disponibil într-o gamă vastă de texturi, ce se poate aplica atât pe zidurile clădirilor publice, spitalelor, hotelurilor, cât și pe pereții ansamblelor rezidențiale, școli, cafenele ori săli de conferințe.

Cunoscut și sub denumirea de pânză de sticlă, tapetul cu țesătură de sticlă este o metodă de acoperire a pereților ultra rezistentă,  fiind, de asemenea, rezistent la flăcări. Poate fi folosit pentru a lipi micile fisuri din pereți sau pentru a acoperi complet tavanul sau peretele.

Avantajele tapetului din fibră de sticlă

Rolă albă de tapet din fibră de sticlă
Rola de tapet din fibră de sticlă se aplică ușor pe pereți, iar cunoștințele avansate în acest domeniu nu sunt necesare
  • Fiind un material ecologic, ține la distanță umezeala și mucegaiul – în comprație cu sticla obișnuită. Fibra de sticlă este rezistentă la uzură și la mediile agresive din punct de vedere chimic, permițându-ți să folosești orice produs de uz casnic.
  • Nu acumulează electricitate statică, deci un atrage praf.
  • Nu ia foc și nu emană substanțe toxice.
  • Creează un climat sănătos, deoarece acest material are o structură buclată și este comparabilă cu structura unei haine tricotate. Acesta oferă un flux liber pentru vaporii de apă.
  • Fibra de sticlă ascunde excelent diferite defecte ale suprafețelor (fisuri și zgârieturi), iar pereții arată ca noi.
  • Rezistență (între 20 și 30 de ani)
  • Economisești bani în timp, reducând costurile de reparație și întreținere.

De câte ori poți revopsi acest tapet

Prelucrarea tapetului din țesătură de fibră de sticlă
Acoperirea pereților cu tapet din țesătură de fibră de sticlă te va ajuta să economisești bani în timp datorită rezistenței acestuia

Tapetul din fibră de sticlă se încălzește la temperaturi ridicate și, în această stare, fibrele sunt trase pentru a forma fire, care pot fi de diferite grosimi și tipuri. Firele sunt ulterior țesute în diferite modele: diamante, frunze, forme geometrice, linii abstracte sau flori.

Datorită fibrelor de sticlă, acest tapet rezistă între 20-30 de ani, cu o utilizare și îngrijire corespunzătoare. Tapetul din fibră de sticlă se poate revopsi de mai multe ori (chiar și de 10 ori) fără a-i fi afectat aspectul.

Tapetul din fibră de sticlă în baie sau bucătărie

Perete cu tapet din fibră de sticlă alb, gri și roz pal pe care sunt atașate rafturi de depozitare a vaselor și tacâmurilor de bucătărie
Pereții bucătăriilor sunt perfecți pentru aplicarea tapetului din fibră de sticlă

Tapetul din fibră de sticlă poate fi o o soluție foarte bună și practică în decorarea oricărui spațiu. Iar bucătăria și baia nu fac excepție. Au dispărut zilele în care tapetul era folosit exclusiv în livinguri și dormitoare.

Versatil și simplu de utilizat, tapetul din fibră de sticlă este o super alternativă pentru persoanele care doresc să scape de metodele convenționale de decorare a pereților. Tapetul din fibră de sticlă este rezistent la pete și alte semne, astfel că-l poți șterge cu o simplă cârpă umedă.

În timp ce plăcile de faianță pentru baie și bucătărie sunt adesea scumpe și dificil de îndepărtat fără ajutorul unui specialist, tapetul din fibră de sticlă poate fi montat extrem de rapid de către oricine.

Montajul acestui produs pentru pereți

Tapetele din fibră de sticlă sunt potrivite pentru diferite suprafețe: beton, plastic, metal, lemn, rigips, cărămidă, PAL. Înainte de montare, peretele este pregătit – amorsat, iar dacă există lacune, acestea trebuie reparate.

Pentru montajul tapetului din fibra de sticlă nu sunt necesare abilități speciale. Acest produs este ușor de lipit și, cu puțină îndemânare, nu aveți nevoie de un specialist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *