fbpx
Fototapet Tunis, Saffron, personalizat, Rebel Walls, intr-o incapere cu tablou si mobilier albastru cu chiuveta
DE INSPIRAȚIE, DECOREAZĂ CU STIL, DECOREAZĂ CU XTDECO

Idei de Tapet Pentru Baruri în 2023

Un bar de cartier poate fi o investiție profitabilă, cu condiția să îți faci un plan bun, pe care să-l respecți în amănunt. Iar totul începe cu amenajarea barului. De asta depinde în cea mai mare măsură succesul afacerii. Oamenii vor să socializeze și mai aproape de casă, fără să piardă timp pe drum până în zonele în care se concentrează locurile de acest gen. Dar vor veni la tine dacă localul tău este plăcut, confortabil și este original.

În acest material îți vom da câteva idei pentru amenajarea pereților într-un bar. Cu un efort mic, dar cu materialul potrivit, poți schimba radical aspectul și atmosfera în bar. De asemenea, îți mai oferim câteva sfaturi utile legate de mobilierul din bar, stiluri de amenajare, dar și despre alegerea locației.

Când este cel mai bun moment pentru deschiderea unui bar

Pentru tine, antreprenorul, cel mai bun moment pentru deschiderea unui bar este atunci când ai un plan bine conturat despre cum ai vrea să arate și ce ai putea să oferi, după ce identifici locația potrivită și când știi sigur că ai acces la fondurile necesare pentru amenajare. 

Pentru clienți, momentul potrivit este oricând. Un bar nou, confortabil și primitor, va fi primit întotdeauna cu entuziasm. Ține minte că în primă fază clienții vor ajunge la tine dacă aud că localul tău arată extraordinar și vor reveni dacă vor găsi aici ceea ce își doresc și se vor simți bine.

Location, location, location…

Cum alegi cea mai bună locație? Deja am stabilit că barul este unul de cartier, pentru că zonele centrale, în care sunt concentrate foarte multe localuri, oferă doar aparent un avantaj. Este destul de complicat să obții un spațiu bun aici, iar apoi costurile vor fi mult mai ridicate. În al treilea rând, va fi dificil să te faci remarcat fără o investiție uriașă în promovare.

Prin urmare, un bar de cartier prezintă niște avantaje majore, pe care trebuie să le iei în calcul. Dar unde să îl deschizi? Ideal ar fi să găsești o locație aproape de clădiri de birouri. A doua variantă ar fi să-l deschizi într-o zonă intens populată, dar în care barurile sunt puține sau lipsesc. Dacă în zona pe care ai țintit-o există deja baruri, va trebui să te remarci din start, iar cel mai bine o poți face cu ajutorul designului.

Gândește o identitate vizuală pentru barul tău. Care sunt stilurile de design interior cele mai hip pentru un astfel de spațiu

Stabilește-ți de la bun început direcția în care vrei să mergi cu amenajarea și alege un stil de design care să-i confere o identitate vizuală barului tău. Noi îți spunem că foarte la modă și potrivite pentru o astfel de locație sunt următoarele:

Industrial – este stilul preferat al persoanelor moderne și active, care apreciază tehnologia și reciclarea. Într-un bar în stil industrial poți lăsa la vedere conducte sau pereți din cărămidă și beton și poți să accesorizezi cu tot felul de componente industriale, metalice, cum ar fi o roată zimțată. Este un stil care îți dă posibilitatea unui design original, care te duce cu un pas înainte, în viitor. 

Vintage – un stil foarte rafinat, care utilizează piese de mobilier și accesorii care par din altă epocă, culori pregnante, frumoase. Utilizează materiale naturale, cum ar fi lemnul și fierul și fotolii sau canapele tapițate.

Modern – cel mai accesibil și poate cel mai popular, stilul modern are ca principiu de bază crearea unor interioare luminoase și aerisite și se bazează pe utilizarea unor mobile și accesorii cu linii simple, dar frumoase.

Cum amenajezi un bar cochet, de cartier

Elementele principale ale amenajării unui bar sunt pereții și mobilierul, pentru că ele vor domina încăperea și vor defini identitatea vizuală.

Decorul pereților, un element important din personalitatea barului tău

Pentru decorul pereților îți recomandăm să apelezi la materiale moderne și originale, cum ar fi panourile decorative din lemn sau din burete, tapetul și fototapetul sau tapetul din piele.

Iată câteva exemple: 

Panourile decorative din lemn, cum ar fi acestea, din colecția TeakWall, îți oferă ocazia unui design original și șic al pereților, dar pot fi folosite și pentru decorarea barului.

Panouri decorative din lemn 3D Tec Java, TeakWall, pe pereți și pe bar intr-o incapere cu doua scaune, planta decorativa intr-un vas alb, inalt, o vitrina frigorifica, corpuri de iluminat suspendate
Panouri decorative din lemn 3D Tec Java, TeakWall, pentru un design șic într-un bar

Panourile decorative din burete din colecția O!Bubble sunt produse originale pentru decorul pereților, perfecte pentru interioare moderne, dinamice. Panourile decorative 3D din burete pot crea cu ușurință forme noi și efecte neașteptate care completează un design expresiv. 

Panouri decorative din burete Tero, O!Bubble, intr-o mansarda cu ferestre in plafon, planta decorativa si alee cu pietre albe cu treceri patrate, negre
Panouri decorative din burete Tero, O!Bubble, perfecte pentru interioare moderne, dinamice

Tapetul din piele naturală Enzo Pellini creează un design spectaculos și este foarte rezistent în timp și la flăcări. Va transforma barul într-un loc rafinat, ieșit din tipare.

Tapet din piele naturală Taupe, Enzo Pellini, si o consola din lemn pe care se afla doua obiecte decorative rotunde, un vas cu planta si un sfesnic
Tapet din piele naturală Taupe, Enzo Pellini, pentru un design rafinat, ieșit din tipare

Acest fototapet din colecția Photowall, cu o interpretare artistică, abstractă, a unei păduri, este perfect pentru un bar luminos și primitor.

Fototapet Mozaic Pădure - Auriu, personalizat, Photowall, pe un perete in fata caruia se afla doua scaune
Fototapet Mozaic Pădure – Auriu, personalizat, Photowall, pentru o atmosferă relaxantă într-un bar

Dacă îți plac decorurile tematice, acest fototapet de inspirație marină, din colecția Rebel Walls, poate fi o opțiune pentru un bar cu un design original.

Fototapet 3D Aquatic Life, Oxygen, personalizat, Rebel Walls, pe un  perete in fata caruia se afla o masa rotunda cu doua vase si trei scaune
Fototapet 3D Aquatic Life, Oxygen, personalizat, Rebel Walls, pentru un decor original, plin de personalitate

Mobilierul adecvat

Mobilierul trebuie ales în concordanță cu stilul de amenajare pentru care ai optat. Un designer de interior îți va indica piesele potrivite. Tu trebuie să te asiguri că sunt solide, de calitate, iar asta înseamnă că ar putea să coste ceva mai mult decât la o primă estimare. Însă este deosebit de important ca mobilierul să arate impecabil o lungă perioadă de timp, ca să eviți înlocuirea lui periodică.

Mese

În bar trebuie să existe mese de două persoane, pentru cupluri sau doi prieteni care vor să stea la povești, dar și unele mai mari, pentru patru, șase sau chiar opt persoane. Este un loc de socializare și dacă oferi condiții optime și pentru grupuri vei avea un atu în plus.

Barul din… bar

Barul în sine va fi piesa centrală a locației, astfel că trebuie să te asiguri că este… memorabil. Gândește unul care poate fi utilizat și de clienți și pune scaune înalte, de bar, pe partea lor. Asigură-te că suprafața lui este suficient de generoasă și oferă spațiu pentru barman, dar și pentru clienții care vor să stea la… bar. 

Too much to do, too little time? Apelează la un designer de interior!

Pentru tine timpul înseamnă bani și ca să te asiguri că lucrurile vor merge „ca pe roate”, că vei duce la bun sfârșit amenajarea barului în timpul pe care ți l-ai propus, îți recomandăm să apelezi la un designer care poate pune în aplicare cel mai bine și eficient ideea ta. Un designer este mereu la curent cu trendurile, te va ajuta să alegi cele mai bune materiale și îți va creea un design spectaculos și original, cu care să atragi clienți, pentru că acesta este obiectivul.

Prin XT Deco poți lua legătura cu designeri și arhitecți din toată țara care să te ajute la îndeplinirea proiectului. Colaborăm cu domeniul HORECA și  îți putem face o ofertă personalizată care începe cu o discuție cu specialiștii noștri în design și marketing, în urma căreia identificăm stilul, entitatea de brand. 

Poți vedea aici câteva din proiectele realizate de colaboratorii XT Deco, cu materialele furnizate de noi.

Poți oricând să apelezi la sfaturile noastre contactându-ne la info@xtdeco.ro, iar dacă ești din Sibiu sau te afli în apropiere, vizitează-ne pe strada Luptei, numărul 17, de luni până vineri, între orele 10:00 și 18:30.

În concluzie, amenajarea unui bar este o operațiune pe care ar fi ideal să o lași în seama unui profesionist, dacă vrei ca afacerea să aibă succes.

Foto: XT Deco

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *