fbpx
Dormitor cu pat alb si perne crem și fototapet pe doi pereti cu peisaj padure si ceata
CULORILE DE LA INTERIOR, DE INSPIRAȚIE, DECOREAZĂ CU STIL, DECOREAZĂ CU XTDECO, DESPRE AMENAJĂRI

Amenajare Spații Mici – Trucuri și Idei

Trucurile noastre te vor ajuta să profiți la maximum în decorarea spațiilor mici. Când spațiul de locuit nu are dimensiunile pe care ți le-ai fi dorit, este timpul să fii creativ. Cu toții intrăm în posesia unei case cu o listă de idealuri și dorințe, dar uneori este greu să păstrăm doar câteva elementele esențiale.

Cu toate acestea, cu destulă ingeniozitate și viziune, este posibil să facem ceva practic și frumos în limitele aparent nerealiste. Aceste trucuri prezintă soluții de design pentru încadrarea confortabilă mobilei și accesoriilor într-un spațiu redus.

Cele mai bune trucuri pentru amenajara spațiilor mici

Când vine vorba de o casă sau aparament de dimensiuni reduse, nu ar trebui să te simți claustrat, deoarece există zeci de trucuri pentru amenajarea spațiilor mici. De fapt, cu puțin ajutor din partea mobilierului ales cu grijă, a culorilor și a tacticii organizatorice, chiar și o debara minusculă, locuința se poate transforma într-un spațiu cu dimensiuni rezonabile.

Există nenumărate oportunități de a profita de spațiile minuscule, adesea trecute cu vederea. Amenajarea spațiilor mici trebuie făcută în mod inteligent și practic. O abordare minimalistă este cea mai potrivitpă soluție. Primul pas pe care îl poți face este să scapi de orice obiect inutil și să creezi spații de depozitare istețe și alte soluții creative precum pereții accent, culorile și lumina, care pot crea iluzia unui spațiu mai mare.

Pereții accent

Culorile întunecate pot face ca un spațiu să se simtă greoi și opresiv și tind să taie lumina, care este de obicei este un plus într-un spațiu mic. Dar există și excepții – totul depinde de modul în care le folosești.

Cheia este – ca în loc să vopsești tot spațiul într-o culoare închisă – să pictezi doar un perete. Astfel peretele accent mărește vizual spațiul și stabilește un contrast frumos, care poate face restul camerei să pară mai luminosă prin comparație.

Camerele mici duc adesea lipsă de interes arhitectural. Folosește culori contrastante pentru a defini un perete de accent sau pentru a adăuga interes arhitectural pictează interiorul unui raft sau tocurile ferestrelor.

În aceeași idee, poți alege variante chiar mai simple și mai rapide pentru peretele accent, decât o vopsire anevoioasă. Tapetul, fototapetul sau panourile decorative te pot scoate din impas, atât prin ușurința instalării, cât și prin varietatea de modele și culori, peisaje și motive grafice.

Dormitor decorat in tonuri de albastru stins, cu fototapet modern cu new york, podea alba si pat cu lenjerie alba si albastra
Albastru este o culoare foarte potrivită pentru decorul dormitorului, iar acest model de fototapet 3D New York, te va face să simți că decorul tău nu mai cunoaște limite
fototapet 3 d de la rebel walls padure magica
Fototapetul de la Rebel Walls – Aleea Magică – va aprinde copilului imaginația și îl va purta într-o minunată poveste. Iar camera lui va fi mare și plină de magie, cu un perete accent 3D

Culorile deschise în cazul pereților accent sunt extrem de potrivite, iar panourile decorative îți oferă șansa să ai pereți cu personalitate, chiar dacă alegi albul.

Dormitor cu pat dublu si un perete accent cu panouri decorative 3 D albe, un truc pentru amenajari in spatii mici
Panourile decorative 3D Ellipses, Wallart, te ajută să creezi un perete accent schimbă radical orice încăpere, fiind un truc perfect pentru amenajări în spații mici

Lumina

Un spațiu mic poate prezenta o serie de probleme derutante, iar iluminarea slabă pare să fie una dintre ele. Amplasarea inteligentă a oglinzilor și a aplicelor face toată diferența într-un cadru restrâns, transformând o cameră mică și înghesuită într-una aerisită și luminoasă.

De la iluminarea „celei mai mici camere” până la holuri, intrări sau chiar bucătării, camere de zi sau birouri, luminarea unui spațiu mic este mai importantă decât ai putea crede. Vrei ca apartamentul tău să pară mai spațios decât este în realitate? Sau vrei să creezi o atmosferă confortabilă și intimă?

Îți recomandăm să începi prin a utiliza orice lumină naturală pe care o ai în cameră. Lumina naturală conține un întreg spectru de lungimi de undă, care este cunoscut a fi atât de important pentru bunăstarea și productivitatea noastră. Începei cu cei mai simpli pași – păstrează geamurile curate și alege perdele pe care le poți strânge cu clești decorativi, care permit luminii să ”inunde” camera.

Culorile

Pentru amenajările interioare în spațiile mici trebuie să foloseșt culori pale, deschise pentru pereți și mobilier, dar nu este o regulă scrisă de la care nu te poți abate. Un truc foarte vechi la care majoritatea designerilor din toată lumea apelează este lumina naturală strălucitoare, care face o cameră să pară mai mare. Același truc funcționează, în esență, și atunci când vopsești pereții într-o culoare deschisă. Creează o ușoară iluzie optică de distanță și deschidere, ceea ce face ca totul să se simtă mai mare decât înainte.

Acesta este motivul pentru care în apartamente se folosesc întotdeauna culori deschise pentru pereți. O culoare light face o cameră să pară mai mare și, implicit, mult mai accesibilă pentru o amenajare chic.

Dacă îți place culoarea, mergi pe o nuanță închisă sau pe ceva mai viu, dar rezumă-te la un singur perete sau chiar la o pată de culoare. Nu trebuie să îți fie frică de nuanțele puternice. Da, albul face o cameră să pară mai mare, dar la fel de utilă este și vopseaua lucioasă de culoare maro închis atunci când este asociată cu mobilierul potrivit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *