fbpx
Idei decorare balcon. Ce culori sunt la modă în 2021 pentru amenajarea balconului
CULORILE DE LA INTERIOR, DE INSPIRAȚIE, DECOREAZĂ CU STIL, DECOREAZĂ CU XTDECO

Idei Amenajare Balcon – Idei și Sfaturi de la Designeri

De la o anexă a locuinței care avea rol de spațiu de depozitare sau loc de uscat rufele, balconul a devenit pentru mulți dintre noi unul din locurile „răsfățate” din casă, pe măsură ce am început să punem preț din ce în ce mai mult pe confortul și eleganța spațiului în care trăim. Balconul este oaza noastră de relaxare din casă sau apartament, locul în care ne bem cafeaua dimineața sau unde savurăm un pahar de vin seara, alături de cei dragi. 

Dacă ai nevoie de idei de decorare a balconului, noi ne-am pregătit cu câteva sfaturi pe care le-am adaptat la trendurile anului care urmează. În articole anterioare ți-am spus care sunt culorile anului în materie de design interior și ce nuanțe sunt potrivite pentru living, dormitor sau bucătărie. Acum îți vom spune care din aceste culori sunt potrivite pentru un balcon, cum poți să le combini și ce texturi poți să alegi pentru mobilier și accesorii în așa fel încât să-l transformi într-un spațiu modern și spectaculos.

Idei de culori și combinații de culori pentru decorarea balconului în 2023

Înainte de a-ți spune care sunt culorile ideale pentru un balcon, trebuie să-ți reamintim că texturile naturale și materialele reciclabile sunt în trend și vor fi utilizate din ce în ce mai mult în designul interior, pentru că toate aspecte vieții noastre sunt acum axate în direcția protejării mediului în care trăim. Prin urmare, dacă utilizezi lemn, fier, ratan sau piatră pentru amenajare, balconul tău va fi „ultimul răcnet”. 

Lemnul poate fi utilizat pentru amenajarea podelei. Un parchet sau o podea din lemn conferă un aspect mai elegant, dar, în același timp, oferă mai mult confort. Însă lemnul poate fi utilizat și pentru amenajarea pereților, cu ajutorul unor panouri decorative.

La XT Deco găsești panouri decorative din lemn ideale pentru reamenajarea unui balcon la modă în 2023. Panourile 3D Palma sunt realizate manual din lemn de tec reciclat. Fiecare panou este diferit și unic și introduce câte o pată de culoare din loc în loc, care sporește farmecul acestui material decorativ. 

Perete cu panouri decorative din lemn in fata caruia se afla doua perne decorative
Panouri decorative 3D Palma, din lemn de tec, realizate manual, ideale pentru amenajările moderne, care se încadrează perfect într-un balcon

Panourile decorative din lemn se montează ușor și se curăță foarte simplu, motiv pentru care sunt utilizate tot mai des în amenajările interioare.

Aqua este una dintre culorile-vedete ale anului 2023 în materie de design interior, nuanță care este ideală și pentru un balcon decorat în stil mediteranean. Poți crea foarte ușor acest stil combinând aqua cu alb și cu detaliile din lemn despre care ți-am povestit deja. Mai ai nevoie de mobilier din ratan sau lemn și proiectul tău este gata. Aqua poate fi introdusă în „peisaj” prin intermediul pereților și cel mai simplu mod de amenajare este tapetul

Tapetul Masterpiece combină ideal aqua cu alb, dar și cu nuanțe de verde, o altă culoare a anului 2023, și este potrivit pentru un balcon amenajat în stil mediteranean.

Perete cu tapet in nuante de albastru, verde si alb, in fata caruia se afla un fotoliu alb cu blana roz si doua vase decorative
Tapet lavabil Masterpiece, din colecția XT Deco, potrivit pentru amenajări în culorile anului

Aqua, însă, este o culoare versatilă și poate fi utilizată și în alte stiluri de amenajare moderne. 

Pentru un balcon modern, poți folosi, de asemenea, albul, galben lămâie, gri sau verde. Sunt nuanțe care merg independent în această încăpere sau combinate între ele, cu condiția să folosești doar o parte din paletă. Până la urmă, balconul este de cele mai multe ori de dimensiuni modeste, iar prea multe culori îl pot aglomera.

În balcon este foarte important să acorzi atenție modului în care decorezi pereții. Fiind o încăpere cu puține elemente de mobilier și decorațiuni, pereții vor fi cei care vor imprima atmosfera. Poți rezolva foarte simplu problema cu un fototapet care să îți creeze oaza de relaxare pe care ți-o dorești. Verdele este una din culorile anului viitor, iar în fototapetul alăturat – care ilustrează spice de grâu în bătaia vântului –  a fost combinat ideal cu cu gri și alb.

Perete cu fototapet cu spice de grau, in fata caruia se afla doua scaune negre
Fototapet Spice de grâu, de la XT Deco, care combină două dintre culorile anului, ideal pentru amenajarea unui balcon

În privința corpurilor de iluminat, în balcon poți să mergi pe elemente cât mai simple, în culori neutre. Pentru că tot sunt în trend materialele naturale, îți recomandăm această aplică de perete din ratan, care se va potrivi în orice decor, indiferent de culorile folosite.

Aplica de perete rotunda, din ratan, cu o masa pe care se afla o planta decorativa langa o oglinda
Aplică de perete Aruba Nature, realizată din ratan, un corp de iluminat modern și versatil, potrivit pentru orice încăpere

Ce trebuie să reții este că pentru amenajarea balconului sau terasei trebuie să te limitezi la cel mult 2-3 culori, pentru ca spațiul să fie aerisit și relaxant.

Ce mobilă alegem pentru amenajarea balconului

Balconul este locul în care îți bei cafeaua și, eventual, poți lua masa, motiv pentru care elementele de mobilier esențiale în această începere sunt două scaune sau fotolii și o masă. Având în vedere trendul și recomandările designerilor, mobilierul din lemn, ratan sau fier va fi ideal într-o amenajare în ton cu anul 2023, dar și cu perioada următoare. Balconul este poate cel mai potrivit loc din toată casa în care poți decora în totalitate cu materiale naturale.  

În funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție, niște rafturi pe care să-ți pui obiectele pe care le utilizezi aici își vor fi utile. Noi îți recomandăm această bibliotecă cu design simplu, potrivită pentru orice încăpere. 

Biblioteca cu carti si obiecte decorative, langa un perete din caramida, planta, fotoliu si doua tablouri
Bibliotecă Kitaplik, cu structură metalică și rafturi din pal melaminat, care poate fi utilizată cu succes și pentru balcon

Sperăm ca aceste idei de decorare a balconului îți vor fi utile în cazul în care te gândești să reamenajezi. Este locul din casă pe care îl poți transforma cel mai ușor, fără să recurgi la lucrări complexe și fără investiții importante.

Foto: XT Deco, Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *