fbpx
DESPRE AMENAJĂRI

Ce Lustre se Poartă în Living? Idei Pentru 2023

Fiind camera folosită cel mai des și în care se adună cei mai mulți oameni, livingul devine centrul casei tale. Lustrele pentru living devin și ele astfel punctul central al decorului. Lustra folosită în living nu îți va oferi cea mai puternică sursă de lumină, dar designul acesteia e menit să atragă atenția și să impresioneze prin stilul pe care îl reprezintă. Citește articolul nostru pentru a a afla mai multe despre ce lustre se poartă în living!

lustra moderna pentru living

Stiluri de lustre

În funcție de forma lor și de ambientul pe care îl creează, lustrele trebuie să se împace cu stilul de design adoptat în living și în restul locuinței. De asemenea, pentru o armonie completă, lustra trebuie să completeze și celelalte corpuri de iluminat din cameră. Stilul de design pe care îl alegi pentru livingul tău și pentru restul casei trebuie să fie reprezentat de lustra pe care ți-o dorești.

Lustre rustice

Cele mai potrivite lustre pentru un stil de design rustic sunt cele metalice în nuanțe de maro închis spre negru.

Lustră Country

MARO, MW-LIGHT 249016801

Cumpără online >>

Lustre shabby chic

Stilul shabby chic se face remarcat prin nuanțe de alb, aranjamente florale și mobilier recondiționat. Atmosfera vintage este cea mai importantă, iar aceasta poate fi recreată și prin corpuri de iluminat noi. O lustră cu detalii florale va completa livingul shabby chic.

Lustră Flora

Alb, MW-Light

Cumpără online >>

Aspectul nefinisat al unei lustre fixate pe tavan se camuflează perfect în cadrul unui living în stil shabby-chic. Mobilierul aproape nefinisat este unul dintre punctele forte ale acestui stil așa că o lustră care pare recondiționată, dar nouă, te va scăpa de sarcina de a căuta corpul de iluminat perfect în târgurile vintage.

Lustre techno/minimaliste

Lustrele minimaliste sunt accesorii subtile și funcționale ale decorului pereților. Aceste lustre sunt de obicei albe sau cu aspect de lemn sau piatră, iar designul lor urmează filosofia Less is more.

Lustră Techno

Alb, DeMarkt

Cumpără online >>

Lustră Techno

Alb, DeMarkt

Cumpără online >>

Living-urile moderne de dimensiuni mai mici pot adopta stilul minimalist sau scandinav pentru a reda senzația de spațiu, iar lustrele minimaliste pot fi folosite pentru a scoate în evidență decorul. Amplasează strategic lustrele pentru a lumina locurile cele mai importante ale living-ului și combină mai multe lustre pentru a transforma un corp de iluminat obișnuit într-o mică instalație de artă. Ține cont de faptul că jocul de lumini este important într-un living modern minimalist.

Lustră Techno

Maro, DeMarkt

Cumpără online >>

Lustră Techno

Maro, DeMarkt

Cumpără online >>

Lustră Techno

Crem, DeMarkt

Cumpără online >>

Lustră Techno

Crem, DeMarkt

Cumpără online >>

Lustre pentru copii

Camera copilului deservește și ca și dormitor, dar și ca living pentru acesta, așa că ține cont de acest detaliu când amenajezi camera celor mici.  O lustră cât mai colorată și amuzantă le va atrage atenția și va transmite perfect atmosfera de joacă din camera copiilor. În special pentru copiii mici, o lustră cu literele alfabetului poate fi educativă.

Lustră Kinder

Crom, MW-Light

Cumpără online >>

Lustră Kinder

MW-LIGHT 365013705

Cumpără online >>

Ce lustre se poartă în living conform designerilor de interior

Lustrele moderne sunt la cea mai mare căutare, în special cele cu forme sferice, lustrele cu mai multe capete agățate sau lustre de tip spider. Lustrele statement, dar și cele minimaliste asemănătoare corpurilor încastrate se potrivesc unui stil de design contemporan, însă pentru o notă dramatică, lustrele clasice pot fi folosite în combinație cu rozete decorative.

Lustre clasice

Lustrele clasice sunt caracterizate de detalii de sticlă și cristale, brațe tip lumânare și culori elegante. Lustrele de tip candelabru se potrivesc unei sufragerii clasice inspirate din stilul baroc, dar și în cadrul unui design tranzițional care urmărește să păstreze anumite detalii de lux care schimbă atmosfera unui living. Un decor boem se poate bucura de o lustră clasică care te ajută să faci un statement și să ieși din zona de confort cu un corp de iluminat dramatic. Lustrele cu cristale sau cu mai multe brațe și abajur tip lumânare vor da living-ului un aer regal sau misterios, în funcție de decorul de ansamblu.

Recomandările noastre:

Cine-a spus că lustrele clasice se potrivesc doar în interioarele clasice? Un living contemporan cu accente de piatră și mobilier minimalist este la fel de potrivit pentru a fi împodobit de această lustră strălucitoare. În 2023, cu toții suntem îndemnați să ieșim din zona de confort și să facem alegeri care nu ne-ar sta în fire, așa că un pas în față în ceea ce privește decorul livingului poate fi cea mai bună alegere.

Lustră Classic

Alamă, MW-LIGHT 285010806

Cumpără online >>

Lustra cu brațe tip lumânare îți va transforma livingul într-o încăpere misterioasă, cu aer ceremonios și va inspira un sentiment regal. Această lustră poate fi folosită mai de grabă pentru lumina ambientală și este recomandat să mai folosești și alte corpuri de iluminat pentru alte activități.

Lustră Classic

Alamă, MW-Light

Cumpără online >>

Pentru adepții unui stil gotic combinat cu elemente moderne, această lustră îți oferă forma clasică, dar cu o nuanță închisă de gri care poate fi considerată curajoasă în ciudat sobrietății pe care o inspiră.

Lustră Classic

Gri, MW-LIGHT 694010606

Cumpără online >>

Lustre moderne

Lustrele moderne aduc ceva nou prin forme deosebite. Fie că e vorba de lustre cu un singur corp sau lustre spider pe care le poți împrăștia pe o suprafață mai mare a tavanului la lungimi inegale, lustrele moderne se potrivesc în-un decor contemporan sau minimalist. Lustrele moderne atrag atenția prin forme organice și prin eleganța culorilor subtile. Materialele folosite pentru lustrele moderne sunt în general sticla și metalul. Lustrele moderne pot fi minimaliste, dar și eclectice, iar cele hi-tech pot fi controlate prin telecomandă pentru a regla intensitatea luminii sau culoarea (caldă sau rece). Lustrele pot deveni punctele forte ale unui living modern, datorită modelelor inedite disponibile pe piață. Dacă poți aloca un buget considerabil corpurilor de iluminat, lustrele elegante high-tech sunt alegerea perfectă pentru livingul contemporan.

Recomandările noastre:

Lustră Loft

Negru, DeMarkt, 392016208

Cumpără online >>

Lustra de tip spider îți oferă libertatea de a instala brațele la niveluri diferite, la distanțe diferite, în funcție de viziunea pe care o ai. Acest model de lustră pentru living este tot mai căutat datorită formelor organice de sticlă ale abajurului și a posibilității de a fi folosite chiar și într-o încăpere de dimensiuni mici dimensiuni.

Lustră Elegance

Crom, MW-LIGHT 463010901

Cumpără online >>

Lustra cu un singur corp se potrivește unui living contemporan sau minimalist, pentru că nu atrage atenția prin volum, ci prin subtilitatea cu care completează decorul. Lumina direcționată în jos te ajută dacă îți dorești să luminezi o anumită parte a livingului în mod special (ex. canapea, fotoliu).

Lustră Loft

Crom, MW-LIGHT 691012502

Cumpără online >>

Această lustră cu două capete ajustabile este perfectă pentru încăperile open space care au nevoie de lumină în părți diferite ale camerei. Poți lumina zona canapelei sau a unui fotoliu pentru serile pe care le petreci citind sau muncind la laptop, dar și zona de dining dacă este amplasată în apropiere.

Lustra Hi-Tech

Alb, Regenbogen 661014305

Cumpără online >>

Această lustră este perfectă pentru cei care își doresc să lase o impresie puternică prin corpul de iluminat din living. Lustra cu mai multe corpuri este impresionantă prin dansul de forme și lumini pe care îl creează. Alege această lustră dacă ai un living de dimensiuni mai mari, decorat în nuanțe neutre.

Bucură-te de timp alături de cei dragi în livingul visurilor tale și nu acorda mai puțină atenție lustrelor. Dacă îți dorești să ai cel mai trendy living și cel mai original decor, gama extrem de variată de corpuri de iluminat te ajută să găsești cireașa de pe tort. Spor la decorat!

Surse foto: unsplash, xtdeco.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *