fbpx
living cu perete accent din panouri decorative 3d din lemn tec
CASE STUDY CU DESIGNERI, CU ȘI DESPRE DESIGNERI

Accentul pe tavan, într-un proiect de design marca Robert Niculescu

Recunoaște! Cel mai des te gândești la culoarea pereților, la nuanța podelei, la mobilier și mai puțin la designul tavanului. Această parte a unei încăperi poate însă să devină piesa cea mai importantă dintr-o amenajare. Designerul Robert Niculescu a reușit să facă o treabă extraordinară într-un apartament din Brașov, punând accentul pe tavan cu ajutorul unor panouri decorative din tec.

Am vorbit cu designerul Robert Niculescu, care ne-a dezvăluit secretele din spatele acestei amenajări:

Robert, ești unul dintre membrii activi ai comunității XTDeco. Cum e până acum experiența ta cu noi și spune-mi dacă ai anumite produse pe care le preferi în mod deosebit.

Tot timpul am colaborat foarte bine cu echipa XTDeco. Aveți niște produse foarte bune și frumoase. Preferatele mele sunt panourile de lemn, pentru că sunt cu adevărat excepționale, arată bine și oferă o anumită căldură spațiilor. 

De la perete-accent la tavan-accent, într-un apartament din Brașov

La ultimul proiect finalizat ai reușit să ne surprinzi. Spune-mi de unde ideea cu panourile decorative 3D din lemn reciclat, pe tavan?

Acum câțiva ani, am lucrat și colaborat cu doi designeri din Brașov, care m-au învățat cum să pun în valoare și tavanele. Iar cu ceea ce am învățat de la ei și cu produsele de la voi, zic eu că a ieșit ceva foarte frumos. 

Panourile 3D din tec de la Teackwall sunt fabricate 100% manual, din lemn reciclat recuperat din case tradiționale japoneze și ambarcațiuni. Fiecare panou este diferit și unic prin prisma faptului că întregul proces de fabricare este realizat manual. Piesele sunt atent alese și asamblate în modele în funcție de textură, grosime și culoare. Nu numai că sunt șic, însă este uimitor cum aceste panouri se pot complimenta cu atâtea stiluri de design interior. De la clasic, la modern-minimalist, de la industrial, la rustic, un perete din lemn de tec adaugă farmec și personalitate oricărei încăperi.

Cum a decurs montajul acestora, ați optat pentru prinderea cu adeziv?

Ele s-au montat mecanic, cu șuruburi, scafa fiind și ea pregătită pentru a putea ține greutatea necesară.

Pentru decorarea peretelui, designerul Robert Niculescu a optat pentru o imagine din banca de imagini pe care am transformat-o într-un fototapet, cu ajutorul celor de la Rebel Walls

La noi, efectul a fost „wow’’. Cum este pentru beneficiari, ce feedback ai primit?

Le place mult și-au spus că se simt foarte bine în apartament. 🙂

Fototapetul, o alegere potrivită și pentru baie

Un alt punct ochit-punct lovit 🙂 a fost fototapetul pentru baie de la Glamora. Ai ales un model superb. Ce le poți transmite scepticilor care nu cred în ideea de a opta pentru un astfel de produs într-o zonă cu umiditate?

Modelul l-am ales împreuna cu clienții și a fost montat corespunzător, cu adeziv și silicon de jur împrejur, și arată foarte bine, chiar dacă este exact deasupra căzii. Ce te poate convinge mai mult decat garanția lui, pe viata? :))

Fototapetul Suiseki de la Glamora a fost printat pe un material special, Glam Fusion. Acesta este rezistent în zonele cu umiditate, aburi sau contact direct cu apa

În încheiere, spune-mi cum a fost pentru tine anul acesta și care au fost cele mai mari satisfacții.

A mers exceptional, proiectul prezentat a fost finalizat până la ultimul detaliu, chiar acum înainte de a intra în sărbătorile de iarna. Sper ca anul urmator, să fie cel puțin la fel de bun :-D.

În zona de living și bucătărie s-a folosit Fototapetul Abstract de la Rebel Walls, care s-a completat  de minune cu panourile decorative Fiji de la Teackwall

Designerul Robert Niculescu a apelat la un fotoliu suspendat și pentru spațiul de lucru. Este un detaliu spectaculos, de efect, folosit de designer și în dormitor

Pe site găsești întreaga selecție de panouri decorative din lemn precum și fototapetul recomandat pentru zonele cu umiditate, aburi sau contact direct cu apa.

Cu Robert poți lua legătura prin intermediul site-ul său – www.robertniculescu.com, sau pe Facebook

Iar dacă vrei să te alături și tu echipei de arhitecți și designeri colaboratori XTDeco, găsești aici toate informațiile.

Sursă foto: Alexandru Popa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *