fbpx
CULORILE DE LA INTERIOR

Camera Roz: Idei si Sfaturi de Amenajare

Rozul este una dintre culorile puse deoparte pentru camere de fetițe sau decoruri feminine. Percepțiile de tipul roșu pentru fete și albastru pentru băieți sau decoruri masculine cu accent pe negru și cele feminine mai eclectice nu se regăsesc în 2023. Diferite nuanțe de roz sunt folosite pentru bucătării, băi, holuri și multe alte încăperi. După ce Millennial Pink a fost în centrul atenției în 2018, anul acesta rozul a prins viață înspre Living Coral pe care Pantone au declarat-o culoarea anului 2019. Rozul rămâne în trend cu nuanțe “mature”. În continuare se evită amenajarea unei încăperi în roz aprins, excentric, indiferent dacă este sau nu vorba de o cameră de copii. Rozul strident dau camerelor o atmosferă agitată, obositoare, demodată și kitsch.

Citește mai departe și descoperă cele mai potrivite soluții pentru amenajarea unei camere roz la tine acasă!

Ce găsești într-o sufragerie roz?

Elementul central într-o sufragerie chic este canapeaua. Pentru că sunt în trend canapelele cu personalitate, mari și mai ales în culori îndrăznețe, o canapea roz îți va fura privirile și nu te vei mai putea despărți de confortul ei. Cu o canapea roz poți renunța la pereții vopsiți în aceeași culoare și poți asorta covorul și piesele de mobilier din jur.

Combinațiile de roz cu detalii aurii oferă un aer mai de grabă romantic spre un stil inspirat din art deco. Câteva oglinzi cu detalii aurii mari și fotolii în nuanțe de roz vor transforma spațiul într-o cameră impunătoare, dar sweet.

Poți opta doar pentru o canapea pastelată dacă îți dorești să păstrezi restul decorului alb. Găsește un punct central în sufragerie și combin-o cu un taburet sau cu măsuțe de cafea albe, aurii sau din sticlă.

O sufragerie cu aer casual contemporan se concentrează pe nuanțe “nisipoase” de roz care amintesc de malul mării și de stilul California-chic. Dacă alegi să vopsești pereții roz, dar nu vrei să exagerezi, optează pentru decorațiuni albe și corpuri de mobilier gri, cu accente de lemn natural. Podelele albe sau gri deschis te vor ajuta să recreezi atmosfera unei căsuțe de vacanță de la mare.

Dormitor roz și somn ușor

Pentru că dormitorul are nevoie de un număr mic de decorațiuni și piese de mobilier, poți să încorporezi rozul în pereți printr-un perete de accent cu fototapet pentru dormitor sau vopsindu-i într-o nuanță subtilă. Poți căuta așternuturi pentru pat mătăsoase roz, în combinație cu alb. Coșurile de paie pentru depozitare se vor potrivi perfect pentru a da un aer boem și proaspăt camerei.

Dacă îți dorești un sanctuar romantic, poți folosi un fototapet cu trandafiri cu efect 3D . Floralele supradimensionate se poartă în 2023, iar un fototapet este cel mai la îndemână mod de a decora un dormitor de vis.

Dacă folosești rozul în special la textile, un fototapet cu mai multe nuanțe de roz și imitație de marmură va crea un efect liniștitor și unic pe un perete mare al dormitorului. Jocurile de pastel nu s-au potrivit niciodată mai bine ca în această combinație plină de viață.

Un fototapet care imită scândurile de lemn te a ajuta să creezi acel California-chic super trendy și relaxat. Un stil perfect pentru dormitor, unde liniștea și energia pozitivă își spun cuvântul. O cameră luminosă se va bucura de confortul oferit de combinația între roz și cremul subtil al texturii lemnului sau accesoriile din paie împlietite. Sweet dreams are made of … pink! ?

Dining in pink

Spațiul de luat masa devine din ce în ce mai important în casele tuturor. Dining-ul este nu doar locul în care socializăm alături de familie și în care ne bucurăm de mese copioase sau de cafeaua de dimineață în liniște, dar și un spațiu în plus în care îți poți pune în valoare inspirația când decorezi.

În funcție de spațiul de care dispui și de numărul de persoane care se întâlnesc în jurul mesei, opțiunile sunt numeroase. Poți opta pentru un decor în care predomină un roz pastelat, de la covor până la tacâmuri, mai ales dacă ai încredere că acestă idee originală și curajoasă va fi pe placul celor cu care împarți locuința.

O nuanță mai închisă de roz în combinație cu alb și detalii din marmură atrage imediat atenția, mai ales datorită coordonării de culori și texturi. Poți folosi aceeași nuanță ca cea de pe perete și pentru tapițeria scaunelor din lemn.

O zonă de dining contemporană, cu spirit tânăr și liber poate fi împodobită cu nuanțe de roz zugrăvite în stil ombre sau cu bucăți de perete vosite în nuanțe diferite. Poți găsi o combinație cât mai interesantă – de exemplu roz și albastru pastelat. Dacă îți dorești combinație tropicală, încearcă roz și portocaliu – o întâlnire între pepene roșu și mango. Mobilierul alb sau de lemn va face culorile de pe pereți să rămână în centrul atenției și să lase încăperea să respire.

Finisaje roz pentru baie

Gresia și faianța în nuanțe pastelate de roz îți transformă baia într-o mică bijuterie. În combinație cu detalii cromate sau negre și corpuri de iluminat moderne, o baie roz va deborda de eleganță minimalistă. Fie că alegi faianță roz mată sau una cu efect strălucitor pentru o notă în plus de dramatism, finisajele în roz pastelat sunt o soluție potrivită atât pentru băile mari cât și pentru cele de mici dimensiuni.

Decor delicat pentru bucătăria roz

La fel ca și baia, bucătăria îți permite să experimentezi cu rozul. De la mobilă, la pereți și gresie sau faianță, nu îți fie frică să alegi nuanțe pastelate pentru o bucătărie de orice dimensiuni.

În combinație cu lustre și candelabre aurite, clasice sau moderne, vei reuși să transformi bucărătia în cel mai chic loc din casă. Dacă nu te-ai gândit vreodată că bucărăria poate fi elegantă și stylish, amenajarea cu roz în prim plan îți va schimba părerile despre spațiile cărora nu le-ai acordat destulă atenție până acum.

Dacă alegi să redecorezi odată cu venirea primăverii poți alege o combinație inspirată din natura înfloritoare. Corpurile de mobilier albastre și roz creează o armonie cromatică imposibil de trecut cu vederea. Dacă ai o bucătărie open space te vei putea bucura în fiecare zi de frumusețea unei combinații inedite de culori.

Magia roz din camera copilului

Camera celor mici nu trebuie decorată exclusiv în funcție de gen, iar o cameră roz va inspira liniște și calm. Poți opta pentru nuanțe mai apropiate de portocaliu sau pentru roz foarte slab, în combinație cu alb. Pentru tavan poți alege un tapet într-o nuanță asemănătoare sau cu ilustrații jucăușe potrivite pentru cei mici.

Un fototapet din colecția Nomad Avenue a celor de la Rebel Walls amintește de clădirile din filmele lui Wes Anderson și creează o atmosferă de poveste cu ajutorul unei fațade boeme. Într-o cameră înaltă îl va teleporta pe cel mic în mijlocul unui oraș pe care îl poate explora. Păstrează restul decorului minimalist, predominant alb sau gri – în genul stilului scandinav.

Suntem siguri că în 2023 rozul ajunge la un alt nivel, se maturizează și devine tot mai pe gustul celor care caută ceva nou pentru casa lor. Dacă aveai anumite preconcepții despre amenajarea în roz a unei camere, sperăm că te-am inspirat înspre o nouă viziune originală și plină de stil.

Nu-ți fie teamă de provocări și decorează-ți casa exact cum îți dorești, lăsând la o parte nesiguranța care te-a ținut pe loc și cu siguranță vei găsi ceea ce te impresionează de cum treci pragul casei. Spor la decorat!

Surse foto: Pinterest, XT Deco

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *