Postere și Tablouri create de Marina García Fernández

Pe când era copil, tatăl Marinei García Fernández deținea o tipografie și obișnuia să aducă acasă kilograme întregi de foi de hârtie pentru ca ea să deseneze. „Cred că având foi infinite de hârtie m-a făcut să pierd frica de pânza goală”, spune García. „Am desenat tot timpul.”

Ea găsește inspirație în detalii mici din viața de zi cu zi, precum ceramica, o conversație și fragmente de cărți, dar mai ales în unele dintre pasiunile sale mai mari, cum ar fi gastronomia și natura.

García a studiat Creație și Design cu specializare în desen și a lucrat în cea mai mare parte în industria modei. „Este un univers foarte interesant, agitat și competitiv. Necesită o cultură mare și o înțelegere vizuală, astfel incât cred că am evoluat mult ca artist vizual datorită acestui fapt.”

Astăzi, García ar descrie lucrările sale artistice ca fiind figurative, simple și serene. Dar mai presus de toate, ea vede procesul creativ ca pe o modalitate de a împărtăși gânduri și sentimente: „Când creez, fie că observ, îmi amintesc sau îmi imaginez, povestesc prin imagini, le spun oamenilor ceva.”